Продължава регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Продължава регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г

Вече има подадени 6 кандидатури, като най-оспорвана се очертава надпреварата за Образователна награда, където до момента са регистрирани трима участникаhttp://bait-awards.bg/Participants/ .

Поканата към преподаватели и студенти е да кандидатстват в две от категории - Образователна награда и Студентска награда.

Образователни награда има за цел да отличи личности/екипи, работещи в сферата на образованието /училище, университет, БАН/ с принос за развитието и внедряването на информационните и комуникационни технологии в учебния процес и/или създали методика и учебни програми за подготовка на кадри за нуждите на ИКТ бизнеса.

Победителите до сега в тази категория са били: 2014 - Софтуерен университет ООД; 2013 – Уча.се; 2012 – Академия Телерик; 2011 – Нимеро ЕООД.

Студентска награда ще отличи студент/екип за създаден и приложен проект в сферата на информационните технологии.

Победителите до сега в тази категория са били: 2014 - Иван Атанасов от  Университет по библиотекознание и информационни технологии; 2013 – екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 – Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 – екип от МГУ.

Регистрацията ще бъде отворена до 24.00 ч. на 12 януари 2016г. включително наhttp://bait-awards.bg/pages/Registration/.

Регистрацията е безплатна.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

От 2012 г. към статуетките и грамотите в отделните категории има и парични награди. Те  са  под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в началото на м. февруари 2016 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на наградите www.bait-awards.bg.

След изключително успешните 4 издания на конкурса, това издание на наградите ще се проведе в рамките на кампанията e-Skills for Jobs 2015-2016. Инициативата се реализира едновременно в 21 държави на ЕС, като БАИТ е изпълнител за България.

Целта на кампанията е да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на техните е-умения при използването на информационните и комуникационни технологии (ИКТ), необходими за намирането на работа. „eSkills for Jobs 2015-2016“ е в отговор на нарастващото търсене на ИКТ специалисти, които в момента не са достатъчни, въпреки високото ниво на безработица в Европа.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2015 г. се провеждат в партньорство с: БНТ, БНР, БТА, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Digital Europe, Национален център за безопасен интернет,Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия,Националното сдружение на общините в Република България, Sofia Tech Park, IT JOBS, Junior Achievement, b2b Media, Студентска организация BEST София, ПРЕДПРИЕМАЧ, LauncHub, Eleven, StartUP и Start it Smart.