Стипендианска програма на Founder Institute

 

Стипендианската програмата на Founder Institute предоставя възможност на студентите от ФМИ да кандидатстват в програмата на най-големия старт-ъп инкубатор в света. Един от студентите ще получи възможността да се включи, ​без да заплаща таксата за участие (course fee).

Fellowship стипендията е за един участник и стойността и е 400 долара, което покрива напълно course fee за участие в програмата. Всички, които искат да кандидатстват за нея от ФМИ​, ​ трябва да последват този линк: http://FI.co/join/fmi

Добре е да се кандидатства преди 8 ноември 2015г.

Как протича подбор​ът​?

Кандидатите попълват апликейшън, след това минават Admission test и от FI, USA препоръчват топ 3-ма кандидати, ​сред които да изберем кой да получи стипендията.

Не се изисква кандидатите да имат бизнес идея. Това, което оценява тестът,​е техния​т ​предприемачески профил. Тестват се интелект и психологически профил. Обикновено нашата политика във FI е да даваме стипендията на най-добре представилия се кандидат. Естествено преди да обявим победителя се консултираме с Вас и им даваме възможност за глас при определяне на получателя на стипендията.

Съдържание на програмата: http://fi.co/curriculum

Как изглежда една вечер и седмица от програмата: http://fi.co/sessions

Представяне на Founder Institute на български език а на английски тук: http://fi.co/press#