Покана за участие в глобалния хакатон на Progress под наслов "The Worthy Web"

  Една от най-големите технологични компании в България – Progress, кани студенти по информатика и информационни технологии да се включат в глобалния хакатон на Progress под насловThe Worthy Web“. 

Хакатонът се провежда виртуално от 7 април до 24 май 2021 г., а целта му е да предизвика разработчиците от цял свят да създадат уеб приложения, които ще направят света ни едно по-добро място.

Наградният фонд е в размер на 40 000 щатски долара и ще бъде разпределен между най-добрите приложения в няколко различни категории. Желаещите могат да се включат в събитието по всяко време от 6-седмичния период, като се регистрират тук.

От разработчиците се очаква да създадат приложения с мисъл за доброто на обществото, които да са изработени с помощта на водещите продукти за разработчици на Progress. Победителите ще бъдат избрани на база на позитивния им отпечатък върху света или обществото, качеството на идеята, цялостната разработка на приложението, както и начина на използване на продуктите за разработчици на Progress. Категориите са общо девет, сред които „Най-добро приложение на Telerik UI for Blazor“, „Най-добро приложение на Telerik UI for Angular“ и „Най-добро приложение на KendoReact“.

Победителите ще бъдат обявени на 9 юни.

Заедно с хакатона Progress стартира и седмичния уебкаст „Weekly Worthy Web“, който ще включва практични съвети за създаване на „Worthy Web“ приложения и дискусии на теми като достъпност, преодоляване на несъзнателни предубеждения и етичен дизайн в разработката на приложения. Уебкастът ще се излъчва в канала на компанията в популярната платформа за видео стрийминг Twitch.

Повече информация за хакатона и как да се запишете за участие може да намерите тук - https://progress-worthyweb.devpost.com/ .

Събитието ще бъде полезно за студентите във вашия университет, които искат да се развиват в областта на програмирането и информационните технологии.