Кариерен център

Факултет по математика и информатика

бул. Джеймс Баучер 5

тел. 02 / 8161 589

career@fmi.uni-sofia.bg

Experian България стартира академия за обучение на таланти

  Академията е безплатна, а в първия й курс компанията набира 20 човека, които да усвоят основите на Java

Глобалният технологичен лидер в предоставянето на информация и аналитични услуги Experian стартира безплатна обучителна академия, която ще се развива под името Experian Learning Hub. Първият курс в академията се нарича Talk to me Java и ще даде възможност на 20 кандидати с интерес към информационните технологии да преминат през интензивен курс по Java Basics.

Записването за курса вече е активно и всеки, който желае да направи първите стъпки в програмирането, може да кандидатства тук: https://bit.ly/36vhal5 до 21 март 2022 година.

„В света на програмирането Java е като английския език – широко разпространен, лесен за изучаване и никога излишен. Затова решихме да предоставим на хора, търсещи знания в IT сферата, възможност да усвоят основите на Java. Те ще могат да направят това чрез интензивен двумесечен курс, в който ще бъдат обучавани от доказали се в своята сфера професионалисти, работещи по световни стандарти във водеща в своя сектор компания, каквато е Experian. Вярваме, че с инициативи като тази допринасяме за развитието на талантливите хора в България и насърчаваме техния интерес към IT индустрията“, сподели Калоян Цвeтков, Senior Software Engineer I и лектор в курса.

Курсът Talk to me Java е подходящ както за млади хора, които искат да направят първите стъпки в програмирането, така и за професионалисти, които търсят кариерно преориентиране. Всеки, които иска да кандидатства за курса, трябва да изпрати свое CV и да попълни кратка анкета за оценка на неговата мотивация.

Курсът започва на 5 април 2022 година и ще се провежда два пъти седмично по 3 часа. В края на обучението курсистите ще бъдат разделени в групи по двама и ще трябва да представят проект пред жури от специалисти от Experian България. Екипът с най-добър проект ще получи стимулираща награда от компанията.

Пилотният курс Talk to me Java е поредна стъпка от последователните усилия на Experian да насърчава интереса на талантите в България към информационните технологии, като им дава възможности за обучение и развитие. Компанията има дългогодишни партньорства с редица училища и университети, като предоставя менторство, обучения и програми на студенти с желание за развитие в сферата на IT, финанси и анализ и обработка на данни.

Българският офис на Experian оперира от 2004 година насам, като тук професионална реализация намират над 1000 специалисти, по-голямата част от които работят в петте ключови звена на бългаския офис: Product Development, Analytics, Delivery, Finance & Accounting и Support & Service Management. Повече информация за компанията ще намерите на www.experian.bg.