Кариерен център

Факултет по математика и информатика

бул. Джеймс Баучер 5

тел. 02 / 8161 589

career@fmi.uni-sofia.bg

Progress разширява програмата си за стипендии „Жените в технологиите“ в България

Кандидатстването за новите стипендии, целящи да подготвят следващото поколение жени лидери в ИТ, е отворено до 22 април 2022 г. 

София, 2март 2020 г. – Progress обяви днес, че разширява програмата си за стипендии „Жените в технологиите“ с учреждаването на две нови на стойност 3000 лв. всяка. За тях могат да кандидатстват момичета от втори, трети и четвърти курс от специалности „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информатика“, „Информационни системи“, „Приложна математика“ или сходни от акредитирани университети в България. Кандидатстването е отворено до 22 април 2022 г. на този линк (https://prgress.co/3DfOwkp).

Инициативата, която стартира в Американския университет в България през 2020 г., е част от глобалната стипендиантска програма на Progress „Жените в STEM (наука, технологии, инженерство, математика)”. Тя цели да подкрепи  професионалното развитие на следващото поколение жени лидери в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката.

„За успешните компании е важно да имат в екипите си хора с различни гледни точки и начин на мислене – само така могат да създават иновации и да решават сложни предизвикателства“, каза Алина Габер, директор, People Team, Progress. „Чрез разширяването на стипендиантската си програма в България искаме да дадем възможност на повече жени да изберат областта на информационните технологии като място за професионално развитие, да подкрепим образованието им и да им покажем, че ИТ индустрията има нужда от тях.”

Победителките ще бъдат избрани на база отлични академични постижения, мотивационно писмо/ есе и извънкласни дейности в областта на технологиите, математиката и програмирането. Освен финансова подкрепа всяка от тях ще има възможност да посети офиса на Progress в София за една седмица, да се запознае с дейността на компанията и утвърдени специалисти от екипа, както и с представители на вътрешната общност, подкрепяща професионалното развитие на жените в компанията – Progress for Her.

„Когато започнах да уча компютърни науки, нямах предишен опит в ИТ и се притеснявах дали ще се справя“, каза Надежда Трайкова, носител на стипендията „Жените в технологиите“ от Американския университет в България. „Стипендията на Progress ме мотивира да повярвам в себе си и да не се страхувам да се развивам в сфера, все още доминирана от мъже. Надявам се все повече компании като Progress да подават ръка на младите хора и да им помагат да следват мечтите си.“

За Progrеss:

Движейки бизнеса напред в свят, базиран на технологии, Progress ( NASDAQ: PRGS) помага на компаниите да създават иновации по-бързо и да ускоряват пътя си към успеха. Като доверен доставчик на най-добрите продукти за разработка, внедряване и управление на високоефективни приложения, Progress помага на клиентите си да създават приложенията и дигиталните преживявания, от които се нуждаят, да ги внедряват където и както искат и да ги управляват с високо ниво на сигурност. Стотици хиляди компании, сред които 1700 софтуерни компании и 3,5 милиона разработчици, зависят от Progress, за да постигат целите си с увереност. Научете повече на www.progress.com и ни следвайте в LinkedInYouTubeTwitterFacebook и Instagram.

За контакти:

Анелия Стоянова

мениджър „Международен PR”

Progress

М:  0896 890 147

Е: aneliya.stoyanova@progress.com