Кариерен център

Факултет по математика и информатика

бул. Джеймс Баучер 5

тел. 02 / 8161 589

career@fmi.uni-sofia.bg

Ocado Technology Bootcamp с второ издание

  • Обучението е създадено от опитни за начинаещи професионалисти в технологичната сфера
  • 50% от преминалите обучението през 2021 г. се присъединиха към екипа на Ocado Technology в София
  • Моделът на менторската програма е уникална за България и е основана върху 2 модула: обучителен и практически

Започва второто издание на Ocado Technology Bootcamp - интензивно обучение за кадри в технологичната сфера, създадено от опитни софтуерни инженери, продуктови мениджъри и UX дизайнери за начинаещи професионалисти.

Тази година Ocado Technology Bootcamp стартира на 11 юли и ще продължи до 4 ноември. Участниците в него ще се посветят на своята подготовка в технологичната професия всеки делничен ден. Организаторите ще предложат 3-месечен обучителен модул и 1-месечен практично-ориентиран модул, в рамките на който участниците ще работят в екип за решаването на реално технологично предизвикателство.

Първото издание на формата се реализира преди по-малко от година в рамките на партньорство между Ocado Technology и x8academy, която обучава и развива топ IT специалистите в България. Тази година двете организации отново обединяват усилия, за да предоставят висококачествено интензивно обучение за 25 избрани начинаещи таланта. Целта на “Бууткампа” е да надгради уменията на студенти, на хора с малко професионален опит в сферата и на хора, които се насочват към технологиите от други области.

“Обучението в Ocado Technology Bootcamp надгради мисленето и уменията ми от такива на програмист до софтуерен инженер”, споделя Александър Полянов, участник в първото издание на “Бууткампа”.

Програма

Обучаващите се ще получат задълбочени познания, далеч отвъд основен програмен език с широко приложение. През 2022 г. „Бууткампът“ се осъществява под мотото “От разработчик до софтуерен инженер”, с което организаторите подчертават желанието си да предадат на участниците широк инструментариум от съвременни технологии, с които да създават софтуерни продукти от световна величина - от начало до край. Темите в обучението са разпределени в няколко модула: Software development essentials, Real-world application development, Front-end development, Introduction to distributed systems, Deploying and hosting applications on the cloud, AWS stack, както и работа в екип. Ocado Technology Bootcamp 2022 ще засегне и “софт” уменията, за да може всеки, който премине през обучението, да има пълния набор от знания, необходими да стартира следващата глава в професионалното си развитие.

Професионална реализация

Ocado Technology Bootcamp е програма, насочена към начинаещи специалисти или студенти в IT сферата, които гледат два хода напред в своята стратегия за развитие. Всеки, който бъде приет в обучението, има реален шанс да се присъедини към екипа на технологичната компания. 50% от обучилите се в първото издание на обучението вече са част от Ocado Technology, където роботиката, изкуственият интелект и софтуерното инженерство са в своето царство.

Ментори и преподаватели

И тази година основно предимство на започващия през юли Ocado Technology Bootcamp е, че с развитието на младите таланти лично ще се ангажират някои от най-опитните професионалисти в Ocado Technology. Те заемат различни роли в създаването на софтуер - инженери, продуктови мениджъри, UX дизайнери, HR професионалисти, лидери, и др. Част от тях ще се ангажират с преподавателска дейност в обучението, а друга част ще влязат в ролята на ментори на участниците.

Сред менторите и тази година ще бъде Филип Янков, победител в глобалния конкурс на НАСА "Space Apps Challenge". С над 10 години опит, той е сред най-умелите преподаватели в бранша у нас, обучил стотици инженери, част от които днес заемат и лидерски позиции.

Записвания

Обучението в Ocado Technology Bootcamp е напълно безплатно. 50% от преминалите през него през 2021 г. вече са част от екипа на Ocado Technology. Организаторите обаче не обвързват участниците със задължителен работодателски договор.

Раннатата регистрация продължава до 6 април, като всеки, който се запише до тогава, получава покана за “Ден на отворените врати” в Ocado Technology Sofia.

Редовната регистрация е до 8 май.

Всички записали се за участие ще преминат 2-степенен процес по подбор, който има за цел да провери нивото на техническа подготовка на желаещите да се обучат, както и тяхната мотивация. Цялата информация относно Ocado Technology Bootcamp 2022 е на разположение на страницата на инициативата - тук.