Безплатни Летни семинари на германския Колеж Теодор Хойс

Колежът Теодор Хойс към фондация Робърт Бош и сдружение МитОст подпомага гражданската инициативност у немскоговорящи младежи на възраст между 18 и 25 години от различни европейски държави. Годишно колежът подкрепя между 50 и 60 младежи от Източна, Централна и Югоизточна Европа, Централна Азия, Южен Кавказ и Германия в реализирането на проектите им.
Начало на съпътстващото следването им обучение поставят летните семинари на Колежа, по време на които участниците получават време и пространство за дискусии, за творческа работа и обмисляне и подготвяне на собствени проектни идеи. Освен умения за работа в международен екип участниците получават и знания как се подготвят и пишат проекти. С тези проектни идеи след семинарите имат възможност да кандидатстват на следващото ниво в Колежа, където най-добрите идеи биват избрани и подпомогнати при реализирането им не само финансово, но и със следващи семинари и обучения по конкретни теми свързани с осъществяването на проектите.
Тази година предложените семинари са на 5 различни теми, като за кандидатстването са необходими:

  • мотивационно писмо,
  • кратко есе по зададената тема и
  • една препоръка или от преподавател или от организация или дружество, в което младежът е бил активно ангажиран.

Срокът за кандидатстване е до 28.02.2010.
Повече информация за кандидатстването може да бъде намерена на интернет страницата:
http://www.theodor-heuss-kolleg.de/bewerbung.html (немски) и
http://www.theodor-heuss-kolleg.de/aplikacija.html (руски).
В началото на aприл журито ще избере най-добрите от кандидатите. Те ще бъдат поканени да участват на летните семинари на Колежа Теодор Хойс, като разноските по участието се поемат изцяло от Колежа.