Европейската централна банка набира току-що завършили специалисти

Стартира набирането на кандидати за двугодишната програма за току-що завършили специалисти (Graduate Programme) в Европейската централна банка. Свободните позиции, по които могат да кандидатстват хора от всички страни-членки на Евросъюза, са общо 12. Сред тях са места за специалисти по икономика, финанси и пазари, статистика, финансово, търговско и европейско право, политика и социология, бизнес администрация, комуникации и информационни технологии.
В продължение на две години одобрените кандидати ще се обучават в реална работна обстановка, ще се запознаят от близо с дейността и определянето на политиката на финансовата институция. В зависимост от специализацията си участниците в програмата ще бъдат разпределени в различни отдели на банката, където всяка година ще ръководят по един проект. В края на стажа ще трябва и да създадат и развият своя собствена идея. Успешно приключилият стаж ще се оцени от комитет в институцията, който ще обсъди и евентуално назначаване на някои от специалистите.
Кандидатите трябва да са завършили образованието си преди не повече от две години в някоя от изброените специалности. Приоритетни са специалистите с докторска степен. Задължителни са отличният академичен успех, аналитичните и комуникационни умения, както и висока компютърна грамотност.
Одобрените стажанти ще получават висока заплата и изгодни възможности за заем, също и пълни социални придобивки, които включват медицински и дентални услуги, както и индивидуален пенсионен план. Кандидатстването става онлайн чрез попълване на регистрационна форма. Още информация по условията на конкурса има на официалния сайт на програмата и в специализирана брошура с инструкции.
ИЗТОЧНИК: karieri.bg