Стипендии от 7000 евро и обучения в Google

Жени, които следват компютърни науки в бакалавърска или магистърска програма, както и в докторантура, могат да кандидатстват за стипендия от 7000 евро до 1 февруари 2012 г. Парите се отпускат от Anita Borg Institute for Women and Technology със съдействието на Google. Освен паричната награда одобрените ще получат възможността да посетят някои от европейските офиси на интернет гиганта, където ще преминат лекции и обучения от специалисти в областта.
За да кандидатстват, желаещите трябва да продължават следването си и през следващата академична година (2012/2013) и да са студенти в университети в Европа, Африка или в Близкия Изток. Подходящи са специалности като компютърни науки, компютърно инженерство, информатика или друго направление, обвързано със съвременни технологии. Само студентките с отличен академичен успех ще имат шанс за стипендията, посочват организаторите.
Включването в конкурса става чрез сайта на The Google Anita Borg Memorial Scholarship. Там кандидатите трябва да попълнят регистрационната форма, да прикрепят своя актуална автобиография, две препоръки от преподаватели или работодатели, както и справка за академичния си успех от началото на следването.
Задължителни за кандидатстване са и кратки отговори на няколко въпроса от областта на технологиите и свързани с личния опит на желаещите. Условията и необходимите документи за бакалврите, магистрите и докторите обаче са различни, затова организаторите препоръчват всеки да провери внимателно своята категория. Допълнителни въпроси могат да се задават на имейла на института.
ИЗТОЧНИК: karieri.bg