Adidas hackathon - 12-13 май 2018

Adidas търси най-добрите програмисти в България

Германският производител на спортни стоки adidas търси най-силните и креативни програмисти в България, за да ги предизвика да покажат на какво са способни. За целта от adidas организират двудневен хакатон. Той ще се проведе в София на 12-и и 13-и май. Участието е напълно безплатно, а победителите ще спечелят награди за 10 000 лева и ще представят страната ни на финалния турнир, който ще се проведе в централата на компанията в Германия. По време на това събитие, победителите от всички държави ще имат възможността да се срещнат с един от тримата най-високопоставени мениджъри на компанията - Михаел Фюгеле (Chief Information Officer). Участниците ще имат шанс да обменят впечатления и знания и с други лидери на компанията, както и да посетят бъдещата дигитална лаборатория на adidas.

Различни хора, обединени в един отбор

Това е простата и гениална идея на един adidas Хакатон – да събереш отбор от различни хора, които заедно решават ключови бизнес проблеми, като например да свалят времето за изработка на прототип от 8 седмици до 8 часа.

За да стимулира иновациите, скоростта, сътрудничеството и творчеството, централното управление на adidas в Германия решава да инициира провеждането на хакатони, които да събират участници с разнообразни умения в сферата на технологиите. Част от технологиите, които могат да се използват по време на хакатона са JavaScript, HTML/CSS, APIs, Java, C#, C++, Phyton, iOS, Image Recognition, но далеч не се изчерпват с тях, защото в истински adidas дух, impossible is nothing.

Кой ако не ти, кога, ако не сега?

Записването за софийския adidas Hackathon е до 10 май 2018 г., а поради големия интерес ще бъдат избрани само участниците, показали най-много информация за знания и мотивация при регистрацията.  Може да се регистрирате в отбор или да се запишете самостоятелно и да бъдете част от тези, които ще се сформират от организаторите.

Една идея, четири локаци

Идеята се разгръща до серия от хакатони в четири европейски града, като първият домакин е Барселона (14-15 април), а втората спирка на мащабното събитие е София (12-13 май). Следващите дестинации са Мадрид 3(26-27 май), а последният от избраните градове-домакини е Амстердам (9-10 юни).

Навсякъде участниците ще бъдат провокирани с изобилие от разнообразни предизвикателства и ще се борят за място в европейския финал. Първенците на състезанието в България ще получат и VIP пакет от допълнителни награди достигащи на стойност до 10 000 лв.

Големият финал в Германия

Отборът, който победи в София, ще се класира за финалния хакинг турнир в световната централа на adidas в Херцогенаурах, Германия, където ще се състезава с другите 3 континентални победители за титлата „Световен шампион“! Всички 4 отбора-финалисти ще имат шанса да презентират концепциите си пред IT лидери от топ нивото на компанията, включително и един от тримата най-високопоставени мениджъри на adidas – Михаел Фюгеле (Chief Information Officer). Участниците ще имат още шанс да обменят впечатления и знания и с други лидери на компанията, и ще посетят иновативната технологична „лаборатория на бъдещето“ на adidas, където се създават най-големите иновации в света на спорта.

Директно от Силиконовата долина

Специално за хакатона в София от Силиконовата долина на САЩ пристига и един специален гост – Кайл Кълъмбъс, експерт по пресечните точки между технологии и бизнес развитие, основател на стартъп компании, гост-лектор в Станфорд и идеолог на малкия бизнес. В момента той е Program Launch Manager на Mercedes-Benz Research & Development в САЩ.

И още:

Сайтът:

https://adidas-hack.com/location/Sofia

Събитието:

https://www.facebook.com/events/823902194476236/

Статии:

https://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2018/04/19/3165941_adidas_tursi_inovativni_tehnologichni_resheniia_v/

https://hicomm.bg/sybitija/svetovnite-serii-adidas-hackathon-idvat-v-sofiya.html
https://bit.ly/2J3tgB0