Visit

lectures, curses

First Ascent 2020

First Ascent International, an event to celebrate Europe's best students in the field of programming. Participation in the event is competition-based, with the best 20 students joining us in Milan for an exclusive three-day, all-expenses-paid retreat of networking and challenges.

Конкурс "Лаборатория за слава FameLab" 2020

За 14-та поредна година Британски съвет организира в България конкурса за разбираемо говорене за наука "Лаборатория за слава FameLab". Конкурсът е отворен за участие за млади учени, студенти и работещи в технологичните и научни направления (STEM), както и за учители по същите направления. Кандидатите ще имат три минути пред обща, неспециализирана публика да разкажат за своята научна работа или за научна тема, която ги вълнува. Специално жури ще ги оценява по три прости критерия – яснота, научно съдържание и харизматичност – и ще подбере финалистите за националния кръг на FameLab. Преди финала, избраните млади учени ще преминат през майсторски клас по комуникация на науката, воден от британски експерт.

ФМИ клуб - Да караш в бързата лента

 На събитието с Иван Петров ще си поговорим за това  какво означава да успееш кариерно и знаеш ли нещо повече за постигането на на баланс и неговата индивидуалност? Той ще сподели какви са основните уроци при взимането на решение.

Ще ви очакваме на 14-ти януари от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/2Pyzf5K

Какво е FMI Club?

ФМИ клуб

  От ФМИ до Силициевата долина

На събитието с Филип Янков ще си поговорим за това защо и какво е това сравнение между ФМИ и Силициевата долина? За инженери ли става въпрос, или за пари, кариера, умения? Можем ли със собствени усилия и растеж да достигнем нивото на инженерите в Силициевата долина? И как специалностите във ФМИ ни подготвят, за да излезем на международната сцена и да бъдем конкурентноспособни?

Ще ви очакваме на 03-ти декември от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/2O1l884

Essential Skills for Success

 На 18-ти, 20-ти и 29-ти ноември 2019 г. в Ректората на СУ, (Конферентна зала), лектори от IBM България ще проведат поредица от уъркшопи за важни умения, които се ценят високо от работодателите. Заповядайте!

 

Bosch Future Mobility Challenge 2020

"Bosch Future Mobility Challenge" е международно студентско техническо състезание за разработване на алгоритми за автономно шофиране на превозни средства. Отборите се сформират от 2 до 5 студенти (бакалавър или магистър) и ментор (преподавател или учен от университет, вкл. докторант).

Онлайн регистрацията за участие на отбор е до 31 октомври 2019: https://www.boschfuturemobility.com/thechallenge/jointhechallenge

FMI Club: За кариерния път в софтуерната индустрия и как да вървим по него

На събитието с Николай Стоицев ще си поговорим за това какви са нивата в кариерния път на софтуерните инженери и какво се очаква да можем и знаем на всяко ниво и Как да станем мениджъри на екип или продуктови мениджъри. Как да усъвършенстваме нови умения и да насочваме усилията си в кариерния растеж?

Ще ви очакваме на 15-ти октомври от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/2lMMdS8

Какво е FMI Club?

IT Team Leads: Leading by serving

ПРОГРАМА:

 • Servant leadership can seem like a contradicting term but it’s a philosophy that’s becoming ever more popular in modern organization;
 • In this talk we will explore several aspects of this topic including:
 • Leading by serving without losing your authority;
 • In which situations servant leadership must be the first choice in a leader’s toolbox to be successful;
 • Share my personal success and failure stories;

 

 • Q&A част;
 • Networking част.

ЗА ЛЕКТОРА: Дилян Доков

Predict This (Special September edition) from Uber Engineering Events - Sofia

  Hello, friends,

We are eager to invite you to join us for the Special September edition of our meetup, in which we will announce some exciting news about what is the new thing that is coming to Sofia Engineering!

More information HERE.

FMI Club: За кариерния път в софтуерната индустрия и как да вървим по него

ПРОГРАМА:

 • Какви са нивата в кариерния път на софтуерните инженери и какво се очаква да можем и знаем на всяко ниво;
 • Как да станем мениджъри на екип или продуктови мениджъри;
 • Как да усъвършенстваме нови умения и да насочваме усилията си в кариерния растеж;
 • Три практики, с които постоянно да се развиваме като инженери;
 • Q&A;
 • Networking част.

ЗА ЛЕКТОРА: Николай Стоицев

Как и кога един програмист може да стане предприемач - ФМИ клуб

На събитието с Ивайло Йосифов ще си поговорим за това защо един програмист би искал да стане предприемач и какво всъщност значи да бъдеш предприемач? Кога- в кой момент на кариерата е най-подходящо да започнеш собствен бизнес и как да стартираш.

Ще ви очакваме на 14 май от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: https://dev.bg/mayfmi/

Повече информация за събитието можете да разгледате тук: http://bit.ly/2Xy3oEy

Какво е FMI Club?

Amazon Web Services Community Day Sofia 2019

  AWS Community Day Sofia 2019 ще бъде целодневно събитие, което включва:

 • 3 потока (вкл. уъркшопи)
 • 12 лекции
 • 500+ участници

AWS евангелисти и топ специалисти в бранша ще представят интересни и актуални теми и решения. В допълнение участниците в конференцията ще могат да придобият практически умения в уъркшопите, водени от AWS експерти.

Технологична конференция на Astea Solutions

 Astea Solutions организира технологична конференция Astea Conference: Practical Magic, на 18 май 2019, в Интер Експо Център.

За четвърта поредна година софтуерната компания Astea Solutions организира технологична конференция. Тази година събитието ще се проведе на 18 май 2019 година в Интер Експо Център.

“Всяка достатъчно напреднала технология е неразличима от магия.” – Артър Кларк

Кариерен форум във ФМИ - 4 и 5 юни 2019 г.

На 4 и 5 юни 2019 г. в парка на ФМИ ще се проведе за 10-та поредна година Форум на кариерното развитие. Повече информация и регистрация за събитието на сайта на Форума.

Acronis организира конкурс по случай World Backup Day 2019

31 март – World Backup Day 2019. Участвайте в организирания от Acronis конкурс, за да спечелите награди!

Във връзка с предстоящия World Backup Day бихме искали да Ви напомним още веднъж за нарастващата роля на данните в нашия живот и важността от редовното създаване на резервни копия.

Споделете в коментарите под поста какво се случи, как се почувствахте и какви бяха последствията, когато загубихте важни за Вас данни.

Acronis удължава срока за участие в конкурса, организиран по случай World Backup Day 2019

Участвайте, за да спечелите награди!

Регионално лятно училище по приложна математика 3 – 11 юли, 2019 г. - Синая, Румъния

В периода 3-11 юли 2019 г. ще се проведе Регионално лятно училище по приложна математика в Синая, Румъния.

Повече информация тук

 

Игра с награди на SAP - Техноблъсканица

 Играта Техноблъсканица продължава няколко седмици, като всяка седмица в нея ще бъдат включвани нови предизвикателства (техноблъсканици). Правилен отговор на всяка ще ви носи различен брой точки според нейната сложност. Всяка седмица всички, които са отговорили правилно на поне една техноблъсканица, ще участват в томбола за награда – раница. В края на играта за участника с най-много точки е предвидена награда Ултрабук Apple MacBook AIR 13".

MICROSOFT AZURE AI

В основата на разработването на интелигентни бизнес приложения е задълбоченото познаване на работата с интелигентни услуги за облачен компютинг, като например Azure AI Cognitive Services. В рамките на един час ще получите подробна информация за free Azure for Students програмата на Microsoft насочена към студенти и общ преглед на възможностите чрез тази програма да се възползвате безплатно от Azure AI Cognitive Services в изчислителният облак на Microsoft. Всички регистрирани за участие в семинара студенти ще получат напълно безплатен едногодишен достъп до Microsoft Azure по програмата free Azure for Students.

Официално откриване на поредицата конференции/дебати „Изкуственият интелект: към нов човешки ред?“

Официално откриване на поредицата конференции/дебати „Изкуственият интелект: към нов човешки ред?“ на 28.02.2019 г. от 18:30 ч. във Френския култелен институт, София. Темата е: Изкуственият интелект: дълга история.

FMI клуб: Пътят от университета към IT кариерата – какво ценно научих?

 На събитието с Тодор Митев от Progress ще търсим отговори на въпроси като какво ни дава университета, как да използваме времето си в него оптимално, По какви кариерни пътеки можем да поемем и още много!

Ще ви очакваме на 19 февруари от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: https://goo.gl/p3yuSq

Повече информация за събитието можете да разгледате тук: https://goo.gl/dJf6zK

Какво е FMI Club?

Световна конференция на Chaos Group - CG Conference May 16-18, 2019 Sofia

 В периода 16-18 май 2019 г. в София ще се проведе Световна конференция на Chaos Group - CG Conference. Запишете се бързо, като се възползвате от безплатните билети за Developer частта.

2Sigma - Представя възможностите на AlphaStudio за платена изследователкса работа във финансовата сфера

В края на миналата година 2Sigma - водеща инвестиционна компания от New York - отвори програмата си за колаборация със студенти, магистри, докторанти и учени и за България. 

На 5-ти феруари в 18:30 часа в QClub / Questers - ще се проведе кратка презентация за възможностите на системата. Повече информация и покана за събитието може да видите тук и тук.

FMI club: Как и ние да интервюираме бъдещия си работодател?

  На събитието с Йордан Маджунков от Alcatraz AI ще си говорим за това защо е важно на всяко едно интервю за работа ние също да интервюираме компанията, как чрез въпроси по време на интервюто да разберем колко е подходящ за нас потенциален работодател и какво да търсим за настоящия си етап на кариерно развитие.
Ще ви очакваме ва 23 януари от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: https://goo.gl/oqA4dd 

Повече информация тук

 

Дни на отворените врати в SAP Labs Bulgaria, зимен семестър 2018/19 г.

   Факултетът по математика и информатика и SAP Labs Bulgaria ви канят на дни на отворените врати, които ще се проведат на 14.12.2018 г. и 09.01.2019 г. от 14:00. На тях са поканени всички студенти от ФМИ, които искат да видят как протича работният ден на един разработчик в една от водещите софтуерни компании в България и каква е средата в компанията. Посетителите на събитието ще бъдат посрещнати от служители на SAP Labs, които ще им разкажат повече за професията и ще ги разведат из офис-сградата на фирмата.

Join DXC IT Academy!

Just in couple of weeks at the beginning of January 2019 DXC Technology will launch the DXC IT Academy. If you're interested in advancing your skills in Wintel and UNIX directions, join us on December 11, 2018 at 18:00 in hall 325. We are going to present the DXC Academy program and associated training and developmental opportunities.

More here.

Alert! The First Vue.js only MeetUp in Sofia is shooting at December 4th - Acronis

  If you have ever used Vue.js or planned to implement this modern and promising framework, we have something sweet for you. Just in couple of weeks on December 4th we are kicking out a networking MeetUp event, dedicated to Vue.js only. We are going to discuss a broad range of issues regarding the use of Vue.js, successful implementations, difficult problems and many other Vue’s aspects. The skill level doesn’t matter, even if you just getting familiar with Vue.js and want to know more, we are waiting for you on December 4, 2018 in “San Stefano Plaza”, 22 San Stefano str. 
 

Как функционира една софтуерна компания?

 Какви видове ИТ компании има спрямо големина, модели на управление, привличане на клиенти? Как специалностите във ФМИ ни подготвят, за да влезем в тях и да бъдем ефективни? Разберете от Филип Янков, основател на x8academy, който през последните 10 години е заемал различни роли в технологичните екипи на различни по големина компании!  
Събитието ще се проведе на 04 декември от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: https://goo.gl/1gGW1U 

Повече информация ТУК.

 

Ценни съвети за работа с платформата Amazon Web Services

  Helecloud завладява зала 325 на ФМИ, СУ  "Св. Кл. Охридски", на 4 декември точно в 15:00 с ценни съвети за работа с Amazon Web Services. Ивайло Ченчев, Ивайло Връбчев и Даниел Ранков, въоръжени с много опит, ентусиазъм и ценни съвети ще представят една от най-разпространените платформи за облачни услуги и приложенията й в учебни и работни дейности.

Защо да дойдеш?

Google Firebase - 9th November 2018

  Факултетът по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, съвместно с Google Development Group Sofia, има удоволствието да ви покани на събитие, посветено на Firebase, на което ще говорят Jumana Al Hashal, продуктов мениджър в Google и Benjamin Ferrari-Church, изследовател в Google. Нашият град е един от 45, от общо 25 държави, избрани за подобно събитие.

Събитието ще се състои на 9 ноември 2018 г. от 19:00 в зала 325 на ФМИ.

Достъпът до събитието е безплатен, но се изисква предварителна регистрация през Meetup (вижте дадения по-долу адрес).

Dev.bg -FMI club: Reverse engineering of the software engineer career path

  На събитието ще си говорим за това през какви предизвикателства преминава кариерният път на един софтуерен инженер, какви са перспективните области за развитие в сферата и как да стартираме успешно кариерата си. Лектори ще бъдат с Диман Карагьозов и Никола Таушанов - старши софтуерни инженери в Leanplum.

Събитието ще се състои на 16 октомври от 19.30 в зала 325 на ФМИ. Регистрацията е безплатна, но задължителна: https://goo.gl/AJ6Di3  

Повече информация за събитието можете да разгледате тук: https://goo.gl/hEiY5x  

Syndicate content