Кариерен център

Факултет по математика и информатика

бул. Джеймс Баучер 5

тел. 02 / 8161 589

career@fmi.uni-sofia.bg

Посетете

лекции, курсове

Cyber Security Talks Bulgaria - 10 May, 6:45 PM

Cyber Security Talks Bulgaria e първото ежемесечно събитие в България на тема Киберсигурност, провеждащо се всеки втори вторник на месеца на различно място, предоставено от домакина и спонсорите на текущото издание.

Лекция на Ocado Technology

Лекция на тема Multi-task learning with graph neural network ще представят от фирма Ocado technology.  Лектор ще бъде Иван Бърдаров, Machine Learning инженер в Ocado Technology, една от най-силно иновиращите високотехнологични компании в наше време. Той е завършил специалност "Изкуствен интелект" в Университета в Амстердам и "Компютърни науки" в университета Стратклайд в Глазгоу. Той изследва в дълбочина темата с мултитаскинга и възможността на една система за извършва множество задачи в рамките на един модул. Този модел надгражда модела за изпълнение на няколко задачи, които се задават в отделни, индивидуални модули. Предимствата на мултитаскинг в един единствен модул включват възможността за учене и подобрение на представянето и изпълнението.

Отворени врати в Uber Engineering София

Ако все още си студент и се чудиш как да стартираш кариерата си в IT индустрията, заповядай да ти разкажем за Uber - компанията зад най-голямата платформа за мобилност в света!

Можеш да се запишеш да присъстваш на място в офиса или виртуално тук - https://uberopendoors.splashthat.com/

Ocado Technology Bootcamp с второ издание

 • Обучението е създадено от опитни за начинаещи професионалисти в технологичната сфера
 • 50% от преминалите обучението през 2021 г. се присъединиха към екипа на Ocado Technology в София
 • Моделът на менторската програма е уникална за България и е основана върху 2 модула: обучителен и практически

ТБС Академия на Телелинк Бизнес Сървисис

ТБС Академия е проект на Телелинк Бизнес Сървисис който представлява, безплатно теоретическо и практическо обучение за IT инфраструктура с възможност, след приключване на програмата, да се стартира работа в компанията. Няма ограничения за кандидатстването.

Детайлно обяснение на програмата, стартова дата и цялата нужна информация.

Повече информация ТУК.

Публичният и частният сектор се обединяват в името на Финтех бъдещето на България

Накратко

 • Българска финтех асоциация (БФА), Стопанския факултет към Софийския университет, подкрепени от Mastercard, NEXO и StikCredit, организират Финтех хакатон “From Zero To Fintech” на 19 – 27 Март 2022 г.
 • Целта на хакатона е да помогне на развитието на Фитнех идеи и бизнес планове чрез семинари и менторство от доказани специалисти в сферата на Финтех технологиите, маркетинга, продажбите, регулациите и инвестирането
 • Участниците ще могат да развиват свои собствени идеи, да тестват свои апликации с отворени ‘dummy data’ или да разрешават Финтех бизнес проблеми от реалния живот
 • Най-добрите идеи ще получат награди за реализация на Финтех бизнес плановете на пазара

HTEC Idea Marathon - Strong Tech for Powerful Women - multidisciplinary two-day challenge

HTEC Group is one of the fastest-growing digital service companies in Europe. The company is headquartered in San Francisco, with development centers spread across Serbia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia, North Macedonia, Hungary, and Romania.

In honor of International Women’s Day, HTEC has organized a unique multidisciplinary two-day challenge titled HTEC Idea Marathon - Strong Tech for Powerful Women. The event is intended for young women in the final years of university studies in Serbia, Bosnia & Herzegovina, North Macedonia, Romania, Bulgaria, Hungary, and Slovenia.

Virtual Open Days at SAP Labs Bulgaria

  SAP Labs България организира виртуални „Дни на отворените врати“ за ученици и студенти на 17 март 2022 г.

По време на събитието колеги ще разкажат повече за SAP, какво правим в развойния център в България, каква е работната ни среда и как протичат професионалните ангажименти на софтуерните разработчици.

Те ще споделят и за възможностите за поддържане на work-life баланса и ежедневните дейности. Участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси.

Ще се радваме да споделите за събитието със студенти, които биха имали интерес да участват и да се запознаят с компанията.

Advanced IT Bootcamp - Trading 212

  Trading 212 is one of the leading neobrokers in the UK and Europe. We have over 1.5 million clients who invest in the stock market with zero commission through our top rated mobile and web apps.

We are offering a unique opportunity to fast-track your knowledge and career by enrolling in our software development bootcamp.

Not your typical IT academy.

The course is intensive and requires full commitment. That’s why those we have accepted will be hired at a full-time position and will receive a salary while learning.

Endava - School of Front End

About Endava:
Endava is a public technology company, with over 21 years of experience of working with some of the world’s leading Finance, Insurance, Telecommunications, Media, Technology, and Retail companies. Through the Digital Evolution, Agile Transformation and Automation solutions, Endava helps its clients be more engaging, responsive, and efficient by supporting them from ideation to production. Along with investing in long-term customer relationships, Endava recognized the importance of

Кариерно събитие за IT & Software - Online Career MeetUp

Предстои събитието Online Career MeetUp, организирано от студентската общност Talent Club & To The Top Agency.

Миналата година To The Top Agency стартира дейността си по проект, наречен Talent Club - студентска мрежа, която има за цел да създаде "мост" между студенти и работодатели в България - да провокира условия за пряк контакт и да стимулира връзката между тях.

Следващото събитие предстои от 17 до 24 февруари 2022 г., като ще се състои изцяло в онлайн среда.

Уебинар ,,Защо A-LIGN" - 15.02.2022 г.

Ние, от A-LIGN бихме искали да поканим студентите, специализиращи в сферата на компютърни науки, информационни технологии и други технически специалности на виртуална информационна среща във вторник, 15-ти февруари 2022 от 11:00 ч. (в Zoom). Темата на срещата е „Защо А- LIGN” и чрез нея искаме да разкажем на студентите повече за нашата компания и кариерните възможности за тях. 

Кои сме ние?

A-LIGN е водещ лидер в Киберсигурността и ИТ Одита и една от най-бързо растящите частни компании на Американския пазар. Бързо развиващият се доверен бранд набира разпознаваемост с няколко локации и в Европа, а от 2019 година вече и в България.

IBM Bulgaria Systems Academy: Apply now!

 IBM България обявява своята ексклузивна програма за трета поредна година "IBM Systems Academy", която цели да помогне на студентите да изградят по-добра техническа експертиза.

Какво да очаквате от програмата?

 • 7 седмици напълно безплатни онлайн курсове
 • лектори ще бъдат наши опитни експерти
 • сертификат при завършване на програмата
 • възможности за кариерно развитие
 • изграждане на мрежа от контакти

Линк за кандидатстване: https://ibm.co/3pYSZBK

FMI club - Кариерно пътешествие. На кръстопът между софтуера и музиката

На събитието с Божидар Петров ще поговорим за кариерното пътешествие към избора на подходяща работа.

Ще Ви очакваме на 9-ти декември 2021 г. от от 19:30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3kRPvzg

Какво е FMI Club?

School of Java и School of .NET - Endava

   От 1 ноември 2021 г. от Endava стартират подбора за стажантски програми – School of Java и School of .NET. Стартовата дата и на двете програми е 10 янурари 2022 г..

Кандидатури ще се приемат от 01.11 до 21.11. 2021 г.

Всички кандидати, които успешно преминат процеса по подбор ще бъдат поканени да се присъединят към съответната програма. При успешно завършване на цялата програма, стажантите ще имат шанс да се присъединят към екипа на Endava на постоянен договор.

School of Java и School of .NET са платени възможности.

Повече информация:

FMI club: Кариера: право на пред или низ от обрати?

На събитието с Таня Дилковска – Петрова ще поговорим за пътищата, които избираме и грешките, които ни водят към правилната посока.
Ще ви очакваме на 16-ти ноември от от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3BYxmGw 

Какво е FMI Club?
ФМИ Клуб събира студенти и алумни на най-големия факултет по математика и информатика в страната. Той е начална точка на много от водещите ИТ професионалисти в България. На ежемесечните срещи ще можете да се запознаете с някои от тях и да почерпите вдъхновение и опит, а освен това – да се срещнете с нов хора и да дискутирате интересни теми. 

Безплатни курсове по Алгоритми и структури от данни за С++ и Golang

 Лидерът в технологиите за компютърна графика Chaos обявява новия сезон на академията си Chaos Camp. Ще бъдат проведени три безплатни онлайн курса по  Алгоритми и структури от данни (базирани на С++), Програмиране с Go и Ray Tracing.

DataArt Proggy-Buggy 2021 - забавно международно състезание по програмиране

DataArt ви кани да се включите в тазгодишното издание на състезанието по програмиране Proggy-Buggy, което ще се състои на 30 октомври.

Това събитие се организира от DataArt.
Събитието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

Кой може да участва?

Могат да се включат ученици, студенти, разработчици, QA специалисти и всички ентусиасти, които имат интерес към програмирането и програмните езици и които знаят какво са "конзолно приложение" и "стандартни I/O потоци".

Състезанието ще се проведе в две категории: