Кариерен център

Факултет по математика и информатика

бул. Джеймс Баучер 5

тел. 02 / 8161 589

career@fmi.uni-sofia.bg

Посетете

лекции, курсове

Виртуално събитие на САП Лабс България

На 29.05.2023 г. от 17:30 ч. САП Лабс България организира виртуално събитие, което е насочено за хора в ранен етап от тяхното кариерно развитие. 

Каква е идеята на събитието ?

4 специалисти екип подбор от САП ще споделят добри практики,съвети и насоки как кандидатите да се справят добре по време на интервю.

LinkedIN:  https://www.linkedin.com/events/nailyourinterviews-askthesaprec7059087275996962817/comments/

Събитието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация през линка на събитията, за да може на кандидатите да се изпрати zoom link за достъп преди него.

 

Различните роли в IT сферата - какви са възможностите ми развитие?

На събитието със Самуил Яновски ще си поговорим за различните роли в IT сферата, какви са възможностите за кариерно развитие, как да изберем правилната за нас роля, ще засегнем и много други роли в стартъп/ малка компания, какви са взаимовръзките между product leadership ролите, ще си поговорим и по още теми. Повече ТУК.

FMI Club: Стъпки и роли в разработването на софтуер - 11.04.2023

На събитието, което ще проведе на 11 април 2023 г., с Филип Слънчев ще си поговорим за разработката на софтуер в стартъп/ малка компания, какви са взаимовръзките между product leadership ролите, ще засегнем и още много други теми.

Повече инфорпмация и регистрация ТУК.

Отворена лекция на тема "Моят трудов договор"

Сектор "Кариерно развитие", съвместно с кариерния център на Юридически факултет към Софийски университет, стартира серия от лекции под надслов „Моите права“.

Инициативата започва с лекция на тема „Моят трудов договор“. Д-р Цвета Попова ще запознае аудиторията със спецификите при сключване на трудов договор, нашите права и задължения като служители, най-честите нарушения и как да се предпазим от тях.

Лекцията ще се проведе на 5 април 2023 г., от 14:00 ч. до 16:00 ч. в реновираната 401 зала на Стопански факултет.

Поради ограничения капацитет на залата, моля, студентите да заявят своя интерес за участие в събитието на имейл:  su_career@uni-sofia.bg"

FMI Club: diff fmi_life company_life

На събитието с Делян Пирински ще си поговорим за разлики и прилики между живота във ФМИ и на работа в офиса или вкъщи, работната среда и място, взаимоотношенията с колеги и шефове, организацията на работното време, както и много други теми. Ще ви очакваме на 21 март от 19.30 часа онлайн! За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://s.dev.bg/3EPS8LJ 

Повече информация ТУК.

Who is A-LIGN and What do we do? - 7.03.2023

Dear Students,

We, at A-LIGN have the pleasure of speaking to you on Tuesday, March. 7 th and would like to invite you to attend our information session! What is A-LIGN? A-LIGN is an Information Technology Auditing firm as well as a Cybersecurity Firm. We focus on auditing companies’ technology infrastructure, policies, and operations to ensure compliance with their industry standard. We also work with companies to proactively assess their cybersecurity needs and perform required cybersecurity testing.

Topic: Who is A-LIGN and What do we do?

Description: Get to know A-LIGN as a company, what we do, our team, as well as our career opportunities for university graduates and young professionals.

SAP Събитие : Talk with SAP: Women in Tech Vol.2

Събитието е насочено за дами на всеки етап от тяхното кариерно развитие. Смятаме ,че ще е доста подходящо за вашите студенти,които имат желание да градят кариера в ИТ сферата

Каква е идеята на събитието ?

В седмицата на Международния ден на жената и вследствие на позитивния отзвук след първото ни подобно събитие през декември 2022 решихме да продължим диалога в насоката за това как можем да подкрепяме жените в IT сектора. Какви кариерни възможности съществуват в индустрията? Как изглеждат първите стъпки за успешно кариерно развитие?

В тази интерактивна виртуална дискусия 4 дами от САП ще разкажат за собствените си кариери в IT индустрията и ще ни вдъхновят с примери за предолени изпитания и реализирани успехи от личния си професионален път.

FMI Club: Каква е ролята на късмета за постигането на кариерен успех?

На събитието с Калоян Николов ще си поговорим за това какви са факторите, които влияят за постигане на кариерен успех, каква е връзката между късмета, случайностите и предварителната подготовка, можем ли да влияем на възможностите, както и много други теми.

Кога: 13 февруари 2023 г. от 19:30 часа

Къде: Онлайн

Повече информация и регистрация ТУК

Безплатен курс по програмиране - Ray Tracing - Chaos

logo 

Ако се интересувате от софтуер за създаване на компютърна графика, кандидатствайте за безплатния курс по програмиране на тема “Ray Tracing”, организиран от Chaos, до 21 февруари.

Uber Event-31 Jan 2023- Aspiring Female Leaders in Tech

logo uber 

Start your career & learn more about Women at Uber
All students / members are cordially invited to join us for a special event: Aspiring Female Leaders in Tech. Uber's University Talent Team is collaborating with our Women at Uber Employee Resource Group (EMEA) to curate an event focused on and for women.

The event is for prospective women candidates that are interested in kickstarting their career with us. We will have several women from different levels within the company talk about their career and Uber journey and what it's like to work at Uber. Students will also hear more about our Women at Uber ERG (EMEA) and the initiatives for 2023.

Dyslexic Thinking - събитие на САП Лабс България

logo    САП Лабс България организира на 24.01.2023 от 16:00ч. виртуално събитие, във връзка с дислексията. Целта е да си поговорим за един различен начин на мислене, един различен свят, в който обикновено лесните неща са трудни, трудните - лесни, а невъзможните - възможни.

Каква е идеята на събитието ?

ФМИ клуб: Как да изградим успешна кариера в IT

На събитието с Васил Гичев ще си поговорим за това как да стартирате своята IT кариера, множеството фактори, от които зависи изграждането на успешна кариера, как да се развивате възможно най-бързо, както и много други теми. Ще ви очакваме на 17-ти януари от от 19.30 часа онлайн!

Повече информация ТУК.

Лекция „Данни, регистри и удостоверения: технически и правни аспекти“ - 3.12.2022 г.

Тази събота (03.12.2022 г. от 14 часа) Георги Пенчев, софтуерен специалист с над двадесет годишна опит ще проведе лекция в юридическия факултет на СУ на тема „Данни, регистри и удостоверения: технически и правни аспекти“.  Лекцията се организира във връзка със 130-годишнината на Юридическия факултет на СУ. Повече информация тук.

Тема:  „Данни, регистри и удостоверения: технически и правни аспекти“

Заповядайте!

SAP Събитие: Talk with SAP: Women in Tech

САП Лабс България организира виртуално събитие на 05.12.2022 от 16:00 ч.

Събитието е насочено за дами на всеки етап от тяхното кариерно развитие. Смятаме ,че ще е доста подходящо за вашите студенти,които имат желание да градят кариера в ИТ сферата

Каква е идеята на събитието ?

4 дами от САП ще споделят опита, препятствията и успехите си през кариерния си път под формата на интерактивна дискусия. Идеята е да дадем импулс за диалог: как можем да подкрепяме жените в IT сектора? Какви кариерни възможности съществуват в индустрията? Как изглеждат първите стъпки за успешно кариерно развитие?

По време на дискусията виртуална 4 жени от SAP Labs България ще споделят собствените си истории, кариерни профили и перспективи за развитие в сферата!

FMI Club - Офиси и клиенти: RPG-то на работещия

На събитието с Ивайло Странджиев ще си поговорим за това какви “класове” работещи хора има, какви са силните и слабите им страни, типове клиенти, как да се преборим с тях и как да качваме “нива”, трупайки опит. Ще ви очакваме на 13-ти декември  от 19.30 часа онлайн!

За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://s.dev.bg/3O58kMJ

Повече тук.

Онлайн конференция по случай Световния ден на Географските информационни системи

Станете част от най-голямото ГИС събитие в България – онлайн конференцията по случай Световния ден на Географските информационни системи на 16 ноември 2022г. Конференцията ще бъде излъчвана на живо от 09:00ч. в платформата VIRTU. Участието е безплатно след регистрация.

Не пропускайте да видите демонстрации на живо на най-новите възможности на ГИС технологиите, които да приложите във Вашата дейност.

Научете повече за иновативни ГИС приложения в различни сфери – от геодезия и инженерна инфраструктура, през околна среда, превенция и управление при извънредни ситуации, до интелигентни градове, пътна безопасност, сигурност, работа с изображения и много други.

FMI Club: Библиотека vs. Направи-си-сам. Кое, кога, защо?

На събитието с Цветелин Костадинов ще си поговорим за това кога е по-добре да използваме библиотека, кога е по-добре да си го напишем сами и защо, както и какви са плюсовете и минусите.

Ще ви очакваме на 15 ноември 2021 г. от от 19.30 часа онлайн! За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://s.dev.bg/3eGj9Hy

Повече информация тук.

Ден на отворените врати на фирма Парафлоу

logo 

Парафлоу отваря вратите си за теб!

Кога: 27 октомври 2022, Начало: 10:30

Къде: София, ул. Никола Габровски 79, Бизнес център Туинс


Независимо дали все още си студент, завършил си образованието си или вече имаш професионален опит, ние може да те подкрепим при избора на подходяща позиция и да ти дадем възможност за професионална ориентация и специализация. Заповядай да се запознаем!

Повече информация и записване ТУК.

IBM Mentoring Program

At IBM, work is more than a job – it’s a calling: To build. To design. To code. To consult. To think along with clients and sell. To make markets. To invent. To collaborate. Not just to do something better, but to attempt things you’ve never thought possible. Are you ready to lead in this new era of technology and solve some of the world’s most challenging problems? If so, lets talk.

Your Role and Responsibilities

The Mentoring@IBM Program will connect students and professionals and will provide them with an opportunity to build a long-lasting relationship through virtual one-on-one structured learning plan and group mentoring sessions.

Включете се във водещото кариерно изложение Career Show 2022

Career Show е модерна платформа за работа, базирана на кариерни събития. През тази година водещото кариерно събитие Career Show 2022, ще събере едни от най-големите работодатели в България и Европа с квалифицирани кандидати на живо и онлайн. Събитието ще се проведе на 20 септември в Sofia Event Center, в мол Paradise и на 21 септември в онлайн формат.