Visit

lectures, curses

MMS BrainTech инициатива на MM Solutions

MM Solutions с дебютно издание на MMS BrainTech през юни

През изминалата седмица МM Solutions обяви най-новата си инициатива - MMS BrainTech.

С нея екипът на компанията се стреми да фокусира вниманието на общността върху ролята на алгоритмите в развоя на софтуер за вградени камери.

Сесиите ще се състоят в централата на компанията,  в ограничен кръг и при спазване на всички мерки за безопасност. Темите са както следва:

  • "Електронните камери днес: ползата от гигахерците" / 17 юни, 18.30 ч. / https://bit.ly/3v7SKVe 

ФМИ клуб - Кои са най-големите рискове за един софтуер - 3 юни 2021 г.

На събитието с Михаил Здравков ще поговорим за предимствата и недостатъците на софтуера, представен като уеб услуга.

Ще ви очакваме на 3 юни от от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3buksEE

Какво е FMI Club?

Забавно състезание по програмиране Proggy-Buggy на 25 май 2021

DataArt организира забавно международно онлайн състезание по програмиране на 25 май. Участието е индивидуално и е нужна предварителна регистрация. 

Повече информация за събитието и регистрация в сайта и ФБ събитието.

 

Алгоритмично състезаниe - The Challenge

Не пропускайте да се регистрирате за алгоритмичното състезание The Challenge до 7 май. То е част от инициативата Tuesday Afternoon Club на @MNKnowledge, насочена към алгоритмичната общност в България. Задачите ще бъдат обявени на 10 май и ще са в две категории Speed-up Challenge и Deep Dive Challenge. Наградите включват коучинг сесии с екипа на състезанието и други изненади от организаторите. Първото издание на The Challenge се организира с подкрепата на @Chaos Bulgaria.

FMI Club: На лов за първа работа по време на пандемия

На събитието с Георги Димитров ще поговорим за това как да се подготвим за новата ни работа и как да се справяме добре.

Ще ви очакваме на 19 май от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3dvxmnC

 

Какво е FMI Club?

FMI Club: Съветите на един току-що завършил бакалавър по “Информатика”

На събитието с Иво Стратев ще получите съвети относно ученето, съвети за първи и втори, а също и за трети и четвърти курс.

Ще ви очакваме на 13 април от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3e3QgCv

Online C++ събитие - Chaos

На 25 март от 18:30 ч. предстои следващото издание на поредицата от тематични мийтъпи, организирани от Chaos. Темата на онлайн срещата е Основи на управлението на паметта в C++, а лектор е Любомир Коев, Software Developer в компанията.

След лекцията ще бъдат представени детайли за годишната стажантска програма на Chaos, която е отворена за кандидатстване до края на м. март 2021. 

Amadeus Sofia Labs Coding Challenge

Бъдещето на пътуването: напиши печелившият алгоритъм!
До всички програмисти, готови за забавно онлайн предизвикателство с награди за първите трима финалисти.
Ти си доъбр в занаята си и го знаеш. Но колко точно си добър? Има само един начин да разбереш. - като се изправиш срещу други талантливи програмисти.
Присъединете се към предизвикателството по програмиране на Амадеус София Лабс, спонсорирано от Амадеус.
Отключете потенциала си. Отключете кода. Ще се справите ли с предизвикателството?

Гост лекции от екипа на Synergy Global Financial Solutions

Представители на екипа на Synergy Global Financial Solutions ще проведат серия от лекции: 

FMI клуб DevBg - Напред и нагоре по стъпалата на кариерата

На събитието с Пламен Стоев ще поговорим за това има ли разклонения по стъпалата на кариерата.

Ще ви очакваме на 23 март 2021 г. от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието ако се регистрирайте тук: https://bit.ly/3dh2mrv

Какво е FMI Club?

FMI Club: Лабиринтът и задънените пътища по пътя към успеха

На събитието с Кристиан Киров ще поговорим за реални ситуации и грешки по пътя  на начинаещ програмист.
Ще ви очакваме на 16 февруари от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: http://bit.ly/35uZXVr

Следваща гост-лекция на Paysafe

Кога: 21-ви Януари (четвъртък), от 19:00 ч.

Как: Онлайн през Microsoft Teams. Темата на лекцията ще бъде „Machine learning: The hard way from experiments to production“.

Заповядайте на нашата следващата лекция, водена от Марин Делчев, Lead Software Engineer в Paysafe. Все повече компании въвеждат Machine Learning за решаването на сложни проблеми, с които се сблъскват. За тази цел те сформират ML (Machine Learning) екипи. Тези екипи са по-различни от стандартните екипи за разработка на софтуер. В тази презентация ще говорим за предизвикателствата, които срещат всички ML екипи.

FMI Club: От ФМИ до днес

На събитието с Нели Владимирова ще поговорим за това какво ни даде ФМИ. Ще ви очакваме на 19-и януари от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3mB2RP8.

Rookie to Full-Stack Rockstar

Level up your software development skills while receiving a salary, working on real-time projects, and being mentored by top software experts in Bulgaria. Apply to join our remote
DevCamp, which will start in February.

DevCamp is a 3-month training program, designed to provide tutoring on diverse software technologies to young talents ready to launch their careers as Full-Stack Web Developers,
Mobile Developers, or Software Engineers in Test. It offers you the unique opportunity to build new technical skills, prove your software talent in a competitive environment, work on real projects, and join forces with some of the most intelligent and motivated fellows, as only the top 3% of software development talent in Bulgaria enter the program.

ONLINE EVENT - SIT Insights in Technology Conference 2020

SIT Insights in Technology Conference 2020 is a unique event that gathers the world’s top speakers in Computer Science, Artificial Intelligence, Machine Learning, Quantum Technologies, Advanced Materials, and Business. This year’s edition is happening online and focuses on transformative science and how it can shape a better, more sustainable world. Join the SIT Insights in Technology Conference 2020 for a half-day program that cuts across several disciplines in search of a positive global change. Find out how Quantum technologies are moving out of the lab and into the real world, redefining computing, physics, and business.

FMI клуб DevBg - На какво не ме научи университета, а май трябваше

На събитието с Георги Димитров ще поговорим за пътя след университета и за какво да бъдем подготвени.

Ще ви очакваме на 14-и декември от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/38f4Q7s

Какво е FMI Club?

Втора част Chaos Camp - Golang курс

Ако имате желание да надградите знанията си в областта на програмния език Go, до 20 декември 2020 можете да кандидатствате за безплатния онлайн курс от програмата Chaos Camp 2020 - 2021.

Chaos Camp включва серия от безплатни обучения за млади хора, които имат интерес да придобият знания и умения в областта на програмирането. На 16 януари започва второто обучение от серията, което е с фокус изграждане на структурирани фундаментални знания за програмиране с Golang. Програмата осигурява и подготовка на кандидатите за стажантската програма на компанията през 2021-та година.

Покана за участие в безплатна онлайн конференция за кариерно ориентиране за студенти

Конференция за кариерно и личностно развитие Future Makers ще се случи онлайн и с безплатен достъп за всички младежи, които търсят възможности за успешна професионална реализация. 

Кога?

На 21 ноември в Zoom и Facebook страницата на NEXTSTEP.bg

Какво?

Безплатни събития - "Технологичните стартъпи в България" и "Жените в технологиите"

Две нови събития, от които можете да се възползвате и да зададете всички въпроси, които ви вълнуват:

Технологичните стартъпи в България, който ще се проведе на 12-ти ноември от 19.00ч.

Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация, която могат да направят тук. Може да намерите събитието и във Facebook, като последвате линк-а тук.

Безплатен уебинар "Професии на Бъдещето"

Global Tech Summit организира белплатен онлайн уебинар "Професии на Бъдещето". Канят се студентите на ФМИ, да се присъединят и да зададат въпросите си към професионалистите.

IBM Bulgaria: Essential Skills For Success Virtual Workshops

  IBM Bulgaria is announcing the Essential Skills for Success Virtual Workshops where students will have the opportunity to learn more about essential topics and gain practical knowledge on how to prepare for their future career. Please find attached our flyer with more details available.

Кампания "Обядвай с шефа на..."

„Обядвай с шефа на…“ е ТРЕТОТО издание на кампанията, която предоставя уникална възможност за среща с лидерите на най-добрите работодатели срещу отговор на 2 фундаментални въпроса.
Подбрали сме отговорни работодатели, които са готови да предложат РАБОТА и/или СТАЖ на най-високо ниво.
Двете стъпки до срещата:

FMI клуб DevBg - Big Career Q: Tech or Business Role? Why not Both?

На събитието с Мария Велединова ще си поговорим за Big Career Q: Tech or Business Role? Why not Both?
Ще ви очакваме на 17 ноември 2020 г. от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3jJOkzg 

Какво е FMI Club?
ФМИ Клуб събира студенти и алумни на най-големия факултет по математика и информатика в страната. Той е начална точка на много от водещите ИТ професионалисти в България. На ежемесечните срещи ще можете да се запознаете с някои от тях и да почерпите вдъхновение и опит, а освен това – да се срещнете с нов хора и да дискутирате интересни теми. 
 

Chaos Camp 2020-2021

Chaos Group стартира Chaos Camp 2020-2021!

Ако имате желание да надградите знанията си в областта на математическите алгоритми, до 31 октомври 2020 можете да кандидатствате за безплатния онлайн курс от програмата Chaos Camp 2020 - 2021.

Chaos Camp включва серия от безплатни обучения за млади хора, които имат интерес да придобият знания и умения в областта на програмирането. На 10 ноември започва първото обучение от серията, което е с фокус изграждане на структурирани фундаментални знания за широк спектър C++ алгоритми. Програмата осигурява и подготовка на кандидатите за стажантската програма на компанията през 2021-та година.

Първи международен хакатон в България - ActInSpace

Офисът за трансфер на аеро-космически технологии “РИСК-СПЕЙС-ТРАНСФЕР“, под патронажа на Министерството на икономиката на Република България, организира на 13-14 ноември 2020, първият международен хакатон в България - ActInSpace.

ActInSpace е иницииран от Френската космическа агенция (CNES) през 2014 г., подкрепен от Европейската космическа агенция (ЕКА) и Мрежата за бизнес инкубатори на ЕКА (European Space Agency-Business Incubation Centers).

Покана за DevReach - водеща конференция за разработчици в ЦИЕ

Една от големите технологични компании в България – Progress, кани студентите по информатика и информационни технологии да се включат в тазгодишното издание на водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа - DevReach.

Традиционно събитието се провежда в София, но заради Covid-19 тази година то ще бъде виртуално и глобално. Конференцията ще се състои от 19 до 23 октомври 2020 г. в платформата за видео стрийминг Twitch. Участието е безплатно, необходима е само с регистрация.

Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг

 Цяла година търсиш работа. Ела на събитието, на което търсят теб!

Ела на Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг на живо или онлайн, за да се срещнеш с водещи компании, които ще ти предложат възможности за кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и business process outsourcing (BPO) – секторите, които въпреки кризата, търсят  попълнения за екипите си.

Кога и къде:

Open Virtual Day@SAP Labs Bulgaria

Събитието ще се проведе на 22 октомври 2020 г., като по време на него екипът на фирмата планира да представи информация за компанията, стажантските позиции, както и възможностите за развитие.

Онлайн сесиите по време на събитието биха били полезни и за по-лесното намиране на първоначален стаж, а дори и реализиране на постоянна позиция в една от най-успешните IT компании както в България, така и на световно ниво.

ФМИ клуб - Неща, които ми се иска да знаех, започвайки работа - 13 октомври 2020 г.

  За етиката и отношението между ръководител и екип и какво учим от моделите за подражание ?

На събитието с Иван Боршуков ще си поговорим за професионалното развитие и мястото на екипа в развитието ни.

Ще ви очакваме на 13 октомври 2020 г. от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3m8lDh5

Какво е FMI Club?

Google Students Virtual Series: Build for everyone

Welcome event – Build for everyone: lightning tech talks

29 September 2020, 6pm CET / GMT+2

Tune in to hear from Google engineers who have solved challenging problems around making products inclusive for everyone. We’ll also give you a sneak peak at what’s to come and highlight our internship opportunities for tech students.

Building your technical career & CV workshop

7 October 2020, 6pm CET / GMT+2

Syndicate content