Visit

lectures, curses

Кампания "Обядвай с шефа на..."

„Обядвай с шефа на…“ е ТРЕТОТО издание на кампанията, която предоставя уникална възможност за среща с лидерите на най-добрите работодатели срещу отговор на 2 фундаментални въпроса.
Подбрали сме отговорни работодатели, които са готови да предложат РАБОТА и/или СТАЖ на най-високо ниво.
Двете стъпки до срещата:

FMI клуб DevBg - Big Career Q: Tech or Business Role? Why not Both?

На събитието с Мария Велединова ще си поговорим за Big Career Q: Tech or Business Role? Why not Both?
Ще ви очакваме на 17 ноември 2020 г. от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3jJOkzg 

Какво е FMI Club?
ФМИ Клуб събира студенти и алумни на най-големия факултет по математика и информатика в страната. Той е начална точка на много от водещите ИТ професионалисти в България. На ежемесечните срещи ще можете да се запознаете с някои от тях и да почерпите вдъхновение и опит, а освен това – да се срещнете с нов хора и да дискутирате интересни теми. 
 

Chaos Camp 2020-2021

Chaos Group стартира Chaos Camp 2020-2021!

Ако имате желание да надградите знанията си в областта на математическите алгоритми, до 31 октомври 2020 можете да кандидатствате за безплатния онлайн курс от програмата Chaos Camp 2020 - 2021.

Chaos Camp включва серия от безплатни обучения за млади хора, които имат интерес да придобият знания и умения в областта на програмирането. На 10 ноември започва първото обучение от серията, което е с фокус изграждане на структурирани фундаментални знания за широк спектър C++ алгоритми. Програмата осигурява и подготовка на кандидатите за стажантската програма на компанията през 2021-та година.

Първи международен хакатон в България - ActInSpace

Офисът за трансфер на аеро-космически технологии “РИСК-СПЕЙС-ТРАНСФЕР“, под патронажа на Министерството на икономиката на Република България, организира на 13-14 ноември 2020, първият международен хакатон в България - ActInSpace.

ActInSpace е иницииран от Френската космическа агенция (CNES) през 2014 г., подкрепен от Европейската космическа агенция (ЕКА) и Мрежата за бизнес инкубатори на ЕКА (European Space Agency-Business Incubation Centers).

Покана за DevReach - водеща конференция за разработчици в ЦИЕ

Една от големите технологични компании в България – Progress, кани студентите по информатика и информационни технологии да се включат в тазгодишното издание на водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа - DevReach.

Традиционно събитието се провежда в София, но заради Covid-19 тази година то ще бъде виртуално и глобално. Конференцията ще се състои от 19 до 23 октомври 2020 г. в платформата за видео стрийминг Twitch. Участието е безплатно, необходима е само с регистрация.

Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг

 Цяла година търсиш работа. Ела на събитието, на което търсят теб!

Ела на Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг на живо или онлайн, за да се срещнеш с водещи компании, които ще ти предложат възможности за кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и business process outsourcing (BPO) – секторите, които въпреки кризата, търсят  попълнения за екипите си.

Кога и къде:

Open Virtual Day@SAP Labs Bulgaria

Събитието ще се проведе на 22 октомври 2020 г., като по време на него екипът на фирмата планира да представи информация за компанията, стажантските позиции, както и възможностите за развитие.

Онлайн сесиите по време на събитието биха били полезни и за по-лесното намиране на първоначален стаж, а дори и реализиране на постоянна позиция в една от най-успешните IT компании както в България, така и на световно ниво.

ФМИ клуб - Неща, които ми се иска да знаех, започвайки работа - 13 октомври 2020 г.

  За етиката и отношението между ръководител и екип и какво учим от моделите за подражание ?

На събитието с Иван Боршуков ще си поговорим за професионалното развитие и мястото на екипа в развитието ни.

Ще ви очакваме на 13 октомври 2020 г. от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3m8lDh5

Какво е FMI Club?

Google Students Virtual Series: Build for everyone

Welcome event – Build for everyone: lightning tech talks

29 September 2020, 6pm CET / GMT+2

Tune in to hear from Google engineers who have solved challenging problems around making products inclusive for everyone. We’ll also give you a sneak peak at what’s to come and highlight our internship opportunities for tech students.

Building your technical career & CV workshop

7 October 2020, 6pm CET / GMT+2

Strypes Yearly Master Class

Company Information

Strypes is a Dutch company with an extensive background in software development. For 12 years we have built a team of over 320 people in 3 locations (Sofia, Plovdiv, Eindhoven). Together we take ownership over application roadmaps for our clients and structure their overall application landscape. We are a leading software development partner for software product companies in the fast-paced high-tech industry, which requires innovative (embedded) software development. Today we are looking for bright- minded young people, willing to take their first steps in the field of software development and engineering. 

More here.

Анкета за проучване на интересите на студентите към отворена гост-лекция от фирма Paysafe

GS1 хакатон 2020

GS1 в Европа организира първия си хакатон съвместно GS1 Германия, Аtrify, Google Cloud и Auto-ID Labs. Събитието ще се проведе в Кьолн на 18 и 19 септември 2020 г. Обмисля се възможността за провеждане на събитието както присъствено, така и виртуално, или ако обстоятелствата го налагат – изцяло виртуално.

Основната цел на това технологично състезание е проектирането на по-добри продукти посредством помощта на изкуствен интелект. Събитието GS1 хакатон 2020 ще се фокусира на три основни  теми: устойчивост, хранене и персонализация.

Втора годишнина на Acronis Sofia R&D Center

Втора годишнина на Acronis Sofia R&D Center. Събитието ще бъде проведено виртуално на 7 юли 2020 г. от 10:00 часа.

На 5 юли 2020 година се навършват две успешни години от момента, когато Acronis официално придоби българската компания T-Soft и навлезе на българския пазар, основавайки Acronis Sofia R&D Center. Броят на служителите в него нараства бързо, започвайки от 20 човека през 2018, бидейки към настоящия момент около 300. Поехме ангажимент да увеличим броя на служителите до 1000 до края на 2021 и да се превърнем в най-големия и най-важен  R&D център на компанията.

Форум на Кариерното развитие във ФМИ - 23-25 юни 2020 г.

Поради продължаващата обстановка за ограничаване на пандемията от COVID-19 у нас и с оглед многото предложения от страна на бизнеса за ВИРТУАЛНО провеждане на Форума на кариерното събитие във ФМИ през м. юни, Деканският съвет на ФМИ реши следното:

VMware Tech Talk June Series - Comprehending SQL

We would like to invite you to our VMware Tech Talk on the 2nd of June: Comprehending SQL 

Виртуални лекции от А1 по меки умения

 А1 предлага пет теми, разработени за студентите на ФМИ. Във всяка една визия има описание на обучението, ден, час и линк за достъп:

FMI клуб DevBg - Кариерно развитие - опит и размисли

За етиката и отношението между ръководител и екип и какво учим от моделите за подражание ?

На събитието с Юлиян Сираков ще си поговорим за отборната игра и за риска срещу сигурността в кариерното развитие.

Ще ви очакваме на 02-и юни от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3cPR8GX

Какво е FMI Club?

Виртуална SIT NANO Конференция

Виртуална SIT NANO Конференция, организирана от Schaffhausen Institute of Technology(SIT) и Acronis на 26 май от 11:00 часа.

По време на конференцията световно известни лектори ще дискутират бъдещето на компютинга, квантовата информация, разширени концепции за киберсигурност и т.н. Лектори ще бъдат:

Дискусия в полза на всички бъдещи и настоящи разработчици на софтуер и ИТ специалисти

Интересна онлайн дискусия, която ще се проведе на 9-ти юна, и която ще е полезна за студентите, като хора на които им предстои и/или ходят на интервюта в момента: "HR Зона -> Да разбием митовете - НЕудобните въпроси"

Онлайн дискусия за (НЕ)удобните въпроси и техните отговори, свързани със заплата, проблеми в екипа, трейнинги, професионално развитие и т.н.
Именно тези въпроси “табу” са важни за служителите, за тяхното кариерно израстване и, разбира се, за компанията, от която са част.

[Webinar] Hyperspectral imaging today and tomorrow - Dev.bg

This is an online event on June 3, 2020, 7:30 pm – 8:40 pm. Register and few hours prior to the event you’ll receive an attendance link.

Program:

VMWare Online Session: How university knowledge helps developing architectures

Фирма VMWare организира онлайн сесия на тема: How university knowledge helps developing architectures. 
Topic: How university knowledge helps developing architectures
Time: Apr 8, 2020 06:00 PM
 
ФБ-страница на събитието: https://www.facebook.com/events/590864548175169/
Регистрационна форма: https://bit.ly/2xq8o6u

From "Hello, World" to 99.99% availability - Dev.bg

  From "Hello, World" to 99.99% availability

На събитието със Стоян Ефтимов ще си поговорим за това как се променят възгледите за писане на софтуер с натрупването на опит? Какви са процесите при израстването на един проект от прототип до стабилен сървис? Има ли разлики в инженерните предизвикателства, промяната на отговорностите на екипа и еволюцията на процесите.

Ще ви очакваме на 17-ти март от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/39pZhQX.

Кариерно сафари - 13 и 14 април 2020 г.

  Избери кариерното си призвание и сподели пътуването.
Събитие за студенти и специалисти в началото на кариерния си път, които търсят практически опит в България след пребиваване в чужбина.

Начин на регистрация ТУК

First Ascent 2020

First Ascent International, an event to celebrate Europe's best students in the field of programming. Participation in the event is competition-based, with the best 20 students joining us in Milan for an exclusive three-day, all-expenses-paid retreat of networking and challenges.

Конкурс "Лаборатория за слава FameLab" 2020

За 14-та поредна година Британски съвет организира в България конкурса за разбираемо говорене за наука "Лаборатория за слава FameLab". Конкурсът е отворен за участие за млади учени, студенти и работещи в технологичните и научни направления (STEM), както и за учители по същите направления. Кандидатите ще имат три минути пред обща, неспециализирана публика да разкажат за своята научна работа или за научна тема, която ги вълнува. Специално жури ще ги оценява по три прости критерия – яснота, научно съдържание и харизматичност – и ще подбере финалистите за националния кръг на FameLab. Преди финала, избраните млади учени ще преминат през майсторски клас по комуникация на науката, воден от британски експерт.

ФМИ клуб - Да караш в бързата лента

 На събитието с Иван Петров ще си поговорим за това  какво означава да успееш кариерно и знаеш ли нещо повече за постигането на на баланс и неговата индивидуалност? Той ще сподели какви са основните уроци при взимането на решение.

Ще ви очакваме на 14-ти януари от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/2Pyzf5K

Какво е FMI Club?

ФМИ клуб

  От ФМИ до Силициевата долина

На събитието с Филип Янков ще си поговорим за това защо и какво е това сравнение между ФМИ и Силициевата долина? За инженери ли става въпрос, или за пари, кариера, умения? Можем ли със собствени усилия и растеж да достигнем нивото на инженерите в Силициевата долина? И как специалностите във ФМИ ни подготвят, за да излезем на международната сцена и да бъдем конкурентноспособни?

Ще ви очакваме на 03-ти декември от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/2O1l884

Essential Skills for Success

 На 18-ти, 20-ти и 29-ти ноември 2019 г. в Ректората на СУ, (Конферентна зала), лектори от IBM България ще проведат поредица от уъркшопи за важни умения, които се ценят високо от работодателите. Заповядайте!

 

Bosch Future Mobility Challenge 2020

"Bosch Future Mobility Challenge" е международно студентско техническо състезание за разработване на алгоритми за автономно шофиране на превозни средства. Отборите се сформират от 2 до 5 студенти (бакалавър или магистър) и ментор (преподавател или учен от университет, вкл. докторант).

Онлайн регистрацията за участие на отбор е до 31 октомври 2019: https://www.boschfuturemobility.com/thechallenge/jointhechallenge

FMI Club: За кариерния път в софтуерната индустрия и как да вървим по него

На събитието с Николай Стоицев ще си поговорим за това какви са нивата в кариерния път на софтуерните инженери и какво се очаква да можем и знаем на всяко ниво и Как да станем мениджъри на екип или продуктови мениджъри. Как да усъвършенстваме нови умения и да насочваме усилията си в кариерния растеж?

Ще ви очакваме на 15-ти октомври от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/2lMMdS8

Какво е FMI Club?

Syndicate content