Visit

lectures, curses

GS1 хакатон 2020

GS1 в Европа организира първия си хакатон съвместно GS1 Германия, Аtrify, Google Cloud и Auto-ID Labs. Събитието ще се проведе в Кьолн на 18 и 19 септември 2020 г. Обмисля се възможността за провеждане на събитието както присъствено, така и виртуално, или ако обстоятелствата го налагат – изцяло виртуално.

Основната цел на това технологично състезание е проектирането на по-добри продукти посредством помощта на изкуствен интелект. Събитието GS1 хакатон 2020 ще се фокусира на три основни  теми: устойчивост, хранене и персонализация.

Втора годишнина на Acronis Sofia R&D Center

Втора годишнина на Acronis Sofia R&D Center. Събитието ще бъде проведено виртуално на 7 юли 2020 г. от 10:00 часа.

На 5 юли 2020 година се навършват две успешни години от момента, когато Acronis официално придоби българската компания T-Soft и навлезе на българския пазар, основавайки Acronis Sofia R&D Center. Броят на служителите в него нараства бързо, започвайки от 20 човека през 2018, бидейки към настоящия момент около 300. Поехме ангажимент да увеличим броя на служителите до 1000 до края на 2021 и да се превърнем в най-големия и най-важен  R&D център на компанията.

Форум на Кариерното развитие във ФМИ - 23-25 юни 2020 г.

Поради продължаващата обстановка за ограничаване на пандемията от COVID-19 у нас и с оглед многото предложения от страна на бизнеса за ВИРТУАЛНО провеждане на Форума на кариерното събитие във ФМИ през м. юни, Деканският съвет на ФМИ реши следното:

VMware Tech Talk June Series - Comprehending SQL

We would like to invite you to our VMware Tech Talk on the 2nd of June: Comprehending SQL 

Виртуални лекции от А1 по меки умения

 А1 предлага пет теми, разработени за студентите на ФМИ. Във всяка една визия има описание на обучението, ден, час и линк за достъп:

FMI клуб DevBg - Кариерно развитие - опит и размисли

За етиката и отношението между ръководител и екип и какво учим от моделите за подражание ?

На събитието с Юлиян Сираков ще си поговорим за отборната игра и за риска срещу сигурността в кариерното развитие.

Ще ви очакваме на 02-и юни от 19.30 часа онлайн. За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://bit.ly/3cPR8GX

Какво е FMI Club?

Виртуална SIT NANO Конференция

Виртуална SIT NANO Конференция, организирана от Schaffhausen Institute of Technology(SIT) и Acronis на 26 май от 11:00 часа.

По време на конференцията световно известни лектори ще дискутират бъдещето на компютинга, квантовата информация, разширени концепции за киберсигурност и т.н. Лектори ще бъдат:

Дискусия в полза на всички бъдещи и настоящи разработчици на софтуер и ИТ специалисти

Интересна онлайн дискусия, която ще се проведе на 9-ти юна, и която ще е полезна за студентите, като хора на които им предстои и/или ходят на интервюта в момента: "HR Зона -> Да разбием митовете - НЕудобните въпроси"

Онлайн дискусия за (НЕ)удобните въпроси и техните отговори, свързани със заплата, проблеми в екипа, трейнинги, професионално развитие и т.н.
Именно тези въпроси “табу” са важни за служителите, за тяхното кариерно израстване и, разбира се, за компанията, от която са част.

[Webinar] Hyperspectral imaging today and tomorrow - Dev.bg

This is an online event on June 3, 2020, 7:30 pm – 8:40 pm. Register and few hours prior to the event you’ll receive an attendance link.

Program:

VMWare Online Session: How university knowledge helps developing architectures

Фирма VMWare организира онлайн сесия на тема: How university knowledge helps developing architectures. 
Topic: How university knowledge helps developing architectures
Time: Apr 8, 2020 06:00 PM
 
ФБ-страница на събитието: https://www.facebook.com/events/590864548175169/
Регистрационна форма: https://bit.ly/2xq8o6u

From "Hello, World" to 99.99% availability - Dev.bg

  From "Hello, World" to 99.99% availability

На събитието със Стоян Ефтимов ще си поговорим за това как се променят възгледите за писане на софтуер с натрупването на опит? Какви са процесите при израстването на един проект от прототип до стабилен сървис? Има ли разлики в инженерните предизвикателства, промяната на отговорностите на екипа и еволюцията на процесите.

Ще ви очакваме на 17-ти март от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/39pZhQX.

Кариерно сафари - 13 и 14 април 2020 г.

  Избери кариерното си призвание и сподели пътуването.
Събитие за студенти и специалисти в началото на кариерния си път, които търсят практически опит в България след пребиваване в чужбина.

Начин на регистрация ТУК

First Ascent 2020

First Ascent International, an event to celebrate Europe's best students in the field of programming. Participation in the event is competition-based, with the best 20 students joining us in Milan for an exclusive three-day, all-expenses-paid retreat of networking and challenges.

Конкурс "Лаборатория за слава FameLab" 2020

За 14-та поредна година Британски съвет организира в България конкурса за разбираемо говорене за наука "Лаборатория за слава FameLab". Конкурсът е отворен за участие за млади учени, студенти и работещи в технологичните и научни направления (STEM), както и за учители по същите направления. Кандидатите ще имат три минути пред обща, неспециализирана публика да разкажат за своята научна работа или за научна тема, която ги вълнува. Специално жури ще ги оценява по три прости критерия – яснота, научно съдържание и харизматичност – и ще подбере финалистите за националния кръг на FameLab. Преди финала, избраните млади учени ще преминат през майсторски клас по комуникация на науката, воден от британски експерт.

ФМИ клуб - Да караш в бързата лента

 На събитието с Иван Петров ще си поговорим за това  какво означава да успееш кариерно и знаеш ли нещо повече за постигането на на баланс и неговата индивидуалност? Той ще сподели какви са основните уроци при взимането на решение.

Ще ви очакваме на 14-ти януари от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/2Pyzf5K

Какво е FMI Club?

ФМИ клуб

  От ФМИ до Силициевата долина

На събитието с Филип Янков ще си поговорим за това защо и какво е това сравнение между ФМИ и Силициевата долина? За инженери ли става въпрос, или за пари, кариера, умения? Можем ли със собствени усилия и растеж да достигнем нивото на инженерите в Силициевата долина? И как специалностите във ФМИ ни подготвят, за да излезем на международната сцена и да бъдем конкурентноспособни?

Ще ви очакваме на 03-ти декември от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/2O1l884

Essential Skills for Success

 На 18-ти, 20-ти и 29-ти ноември 2019 г. в Ректората на СУ, (Конферентна зала), лектори от IBM България ще проведат поредица от уъркшопи за важни умения, които се ценят високо от работодателите. Заповядайте!

 

Bosch Future Mobility Challenge 2020

"Bosch Future Mobility Challenge" е международно студентско техническо състезание за разработване на алгоритми за автономно шофиране на превозни средства. Отборите се сформират от 2 до 5 студенти (бакалавър или магистър) и ментор (преподавател или учен от университет, вкл. докторант).

Онлайн регистрацията за участие на отбор е до 31 октомври 2019: https://www.boschfuturemobility.com/thechallenge/jointhechallenge

FMI Club: За кариерния път в софтуерната индустрия и как да вървим по него

На събитието с Николай Стоицев ще си поговорим за това какви са нивата в кариерния път на софтуерните инженери и какво се очаква да можем и знаем на всяко ниво и Как да станем мениджъри на екип или продуктови мениджъри. Как да усъвършенстваме нови умения и да насочваме усилията си в кариерния растеж?

Ще ви очакваме на 15-ти октомври от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: http://bit.ly/2lMMdS8

Какво е FMI Club?

IT Team Leads: Leading by serving

ПРОГРАМА:

 • Servant leadership can seem like a contradicting term but it’s a philosophy that’s becoming ever more popular in modern organization;
 • In this talk we will explore several aspects of this topic including:
 • Leading by serving without losing your authority;
 • In which situations servant leadership must be the first choice in a leader’s toolbox to be successful;
 • Share my personal success and failure stories;

 

 • Q&A част;
 • Networking част.

ЗА ЛЕКТОРА: Дилян Доков

Predict This (Special September edition) from Uber Engineering Events - Sofia

  Hello, friends,

We are eager to invite you to join us for the Special September edition of our meetup, in which we will announce some exciting news about what is the new thing that is coming to Sofia Engineering!

More information HERE.

FMI Club: За кариерния път в софтуерната индустрия и как да вървим по него

ПРОГРАМА:

 • Какви са нивата в кариерния път на софтуерните инженери и какво се очаква да можем и знаем на всяко ниво;
 • Как да станем мениджъри на екип или продуктови мениджъри;
 • Как да усъвършенстваме нови умения и да насочваме усилията си в кариерния растеж;
 • Три практики, с които постоянно да се развиваме като инженери;
 • Q&A;
 • Networking част.

ЗА ЛЕКТОРА: Николай Стоицев

Как и кога един програмист може да стане предприемач - ФМИ клуб

На събитието с Ивайло Йосифов ще си поговорим за това защо един програмист би искал да стане предприемач и какво всъщност значи да бъдеш предприемач? Кога- в кой момент на кариерата е най-подходящо да започнеш собствен бизнес и как да стартираш.

Ще ви очакваме на 14 май от 19.30 часа в зала 325 на ФМИ. За да присъствате се регистрирайте тук: https://dev.bg/mayfmi/

Повече информация за събитието можете да разгледате тук: http://bit.ly/2Xy3oEy

Какво е FMI Club?

Amazon Web Services Community Day Sofia 2019

  AWS Community Day Sofia 2019 ще бъде целодневно събитие, което включва:

 • 3 потока (вкл. уъркшопи)
 • 12 лекции
 • 500+ участници

AWS евангелисти и топ специалисти в бранша ще представят интересни и актуални теми и решения. В допълнение участниците в конференцията ще могат да придобият практически умения в уъркшопите, водени от AWS експерти.

Технологична конференция на Astea Solutions

 Astea Solutions организира технологична конференция Astea Conference: Practical Magic, на 18 май 2019, в Интер Експо Център.

За четвърта поредна година софтуерната компания Astea Solutions организира технологична конференция. Тази година събитието ще се проведе на 18 май 2019 година в Интер Експо Център.

“Всяка достатъчно напреднала технология е неразличима от магия.” – Артър Кларк

Кариерен форум във ФМИ - 4 и 5 юни 2019 г.

На 4 и 5 юни 2019 г. в парка на ФМИ ще се проведе за 10-та поредна година Форум на кариерното развитие. Повече информация и регистрация за събитието на сайта на Форума.

Acronis организира конкурс по случай World Backup Day 2019

31 март – World Backup Day 2019. Участвайте в организирания от Acronis конкурс, за да спечелите награди!

Във връзка с предстоящия World Backup Day бихме искали да Ви напомним още веднъж за нарастващата роля на данните в нашия живот и важността от редовното създаване на резервни копия.

Споделете в коментарите под поста какво се случи, как се почувствахте и какви бяха последствията, когато загубихте важни за Вас данни.

Acronis удължава срока за участие в конкурса, организиран по случай World Backup Day 2019

Участвайте, за да спечелите награди!

Регионално лятно училище по приложна математика 3 – 11 юли, 2019 г. - Синая, Румъния

В периода 3-11 юли 2019 г. ще се проведе Регионално лятно училище по приложна математика в Синая, Румъния.

Повече информация тук

 

Игра с награди на SAP - Техноблъсканица

 Играта Техноблъсканица продължава няколко седмици, като всяка седмица в нея ще бъдат включвани нови предизвикателства (техноблъсканици). Правилен отговор на всяка ще ви носи различен брой точки според нейната сложност. Всяка седмица всички, които са отговорили правилно на поне една техноблъсканица, ще участват в томбола за награда – раница. В края на играта за участника с най-много точки е предвидена награда Ултрабук Apple MacBook AIR 13".

MICROSOFT AZURE AI

В основата на разработването на интелигентни бизнес приложения е задълбоченото познаване на работата с интелигентни услуги за облачен компютинг, като например Azure AI Cognitive Services. В рамките на един час ще получите подробна информация за free Azure for Students програмата на Microsoft насочена към студенти и общ преглед на възможностите чрез тази програма да се възползвате безплатно от Azure AI Cognitive Services в изчислителният облак на Microsoft. Всички регистрирани за участие в семинара студенти ще получат напълно безплатен едногодишен достъп до Microsoft Azure по програмата free Azure for Students.

Syndicate content