news

Research Associate (Postdoc) Position at University of Applied Sciences of Dresden, Germany

The Faculty of Informatics/Mathematics at the University of Applied Sciences Dresden offers in the „HTW Postdoc Qualification Program“ a position for a Research Associate (Postdoc) (Reference number 06/2021).

Представяне на фирма Amadeus

 

The company behind cytric Travel & Expense is i:FAO, a software producer and IT service provider specialising in travel management. And the company behind i:FAO is Amadeus, the world’s biggest provider of IT solutions for the travel industry. With membership of the Amadeus Group, we have built on our technological advantage and our service excellence globally for you cytric Travel & Expense is easy to use, optimises processes and guarantees the highest possible savings on travel costs.

Отворен е конкурсът за стипендиантската програма ”Study iT First”

Студенти от 1-ви курс в ИТ специалност в български университет отново могат да кандидатстват за участие в стипендиантската програма “Study iT First”.

Одобрените кандидати ще получат месечна стипендия за една академична година, възможност да придобият работни практики в корпоративна среда със съдействието на личен ментор и възможност за летен стаж в развойния център на SAP в София.

Стипендиантите ще бъдат избрани чрез конкурс. Кандидатстването става чрез изпращане на попълнени формуляр и декларации на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org в срок до 10 октомври 2018 г. Документите за кандидатстване са достъпни от тук.

По-малко от седмица за кандидатстване в стипендиантската програма „Studi iT First“

  „По време на стажа видях какво е да работиш по реален проект, какво означава да работиш в екип и да се съобразяваш със срокове. Също така видях какво е да се учиш „в движение” – всеки ден да научаваш нови неща, които на следващия вече се налага да приложиш.“, споделя впечатленията си един от стипендиантите в пилотното издание на програма „Studi iT First“.

Axway interns

 AXWAY is one of the world leaders in Internet security. We are unique in offering the freedom of a startup with the stability of a public, profitable and growing company. Our Sofia Office has more than 180 professionals and we offer multiple opportunities.

We are expanding in different areas and are introducing a newly developed Internship Program that would engage people with great aspirations.

Стипендии на Фондация Еврика

За тринадесета поредна година стартира конкурсната кампания за определяне на носителите на именните стипендии на Фондация „Еврика“. Пълна информация и условия за участие в конкурсите за стипендии можете да намерите тук и тук. За втора поредна година, чрез конкурс и при условията на именните стипендии ще се определят и десет студенти, носители на специалната стипендия „Хуауей – ИКТ“.

Конкурс за награда „Проф. дмн Иван Сосков” на изявен студент от ФМИ

ФМИ обявява конкурс за годишната награда  на името на проф. дмн Иван Сосков за изследователски и научни постижения в областта на компютърните науки, математическата логика и изчислимостта на изявен студент от ФМИ (бакалавър, магистър, докторант - 2013/2014). Наградата се присъжда с цел да бъде стимулирана изследователската дейност на студентите и е в размер на 2000 лв.

Стаж по информатика

Моля, всички бакалаври, които са изкарали дисциплина „Стаж по информатика”  и са предали отчетите си до 20.01.2014г. да имат в предвид, че нанасянето на оценките ще стане на 05.02.2014г и 06.02.2014г. от 17:00ч. до 18:00ч. в стая 110.
Необходимо е да носите разпечатан и подвързан в папка отчет (5-6 страници ), в който да опишете основните ви задължения и отговорности по време на стажа.

Конкурс за трима организатори на административните дейности в зала 100 на ФМИ - СКК

Във връзка с решение на Деканския съвет на ФМИ, Деканатът обявява конкурс за трима организатори на административните дейности в зала 100 на ФМИ -  СКК.
Необходими документи:
1.    Молба – свободен текст, която да съдържа координати за връзка (имейл и мобилен телефон задължително);
2.    Визия за организацията на Студентския компютърен клуб.

Покана за Кариерен ден в гейм индустрията

На 20-ти септември от 10:00 часа в Интер Експо Център стартира “Кариерен ден в гейм индустрията”, организиран от GDS Bulgaria и JobTiger, като част от фестивала за градска култура ON! Fest. Кариерният ден е с отворени врати за всички посетители и ще се проведе в рамките на ON! Gaming зоната на фестивала.

Стипендии за докторанти на тема Роботика и Машинно Самообучение за 2014 г.

Университетът в Генуа, северна Италия, съвместно с Италианския Институт по Технологии (ИИТ) предлагат:
Стипендии за докторанти на тема Роботика и Машинно Самообучение за 2014 г.

Конкурс за видеоклип на тема "Моят малък граждански принос"

По случай Европейската година на гражданите 2013 Информационният център „Европа Директно” – София, Центърът за развитие на човешките ресурси, Европейският потребителски център – България, Информационният център „Европа Директно” – Русе, EURES – България и Националният СОЛВИТ център обявяват конкурс за видеоклип на тема „Моят малък граждански принос”.

Институтът за енергиен мениджмънт обявява за трета поредна година конкурс за студентско есе

Конкурсът е за студенти от всички специалности в България или чужбина. Предложените текстовете трябва да са с обем от 500 до 2000 думи. Най-добрите есета ще бъдат отличени с парични награди в размер до 1000 лв. и ще бъдат публикувани на интернет страницата на Института.
Критериите за оценка са - както обикновено - оригиналност, аргументираност и яснота на посланието. Очакваме есета до 30. юни 2013 г. с посочено име, специалност и висше учебно заведение на emi(at)emi-bg(точка)com. Победителят ще бъде обявен в двумесечен срок.

Алумни клуб на ФМИ

Във връзка със стартирането на кампанията Алумни клуб на Софийския Университет "Св.Климент Охридски", Кариерният център събира информация за реализацията на възпитаниците на ФМИ, които са завършили факултета през последните 5 години. Кариерният център на ФМИ поканва своите възпитаници да станат членове на Алумни клуба на ФМИ. Всички желаещи да се включат в тази инициатива, могат да изпращат координатите си за контакт /трите имена, имейл адрес, година на дипломиране и специалност, професионална реализация - пряко или непряко по специалността/ на Оксана Младенова, организатор в КЦ на адрес: career@fmi.uni-sofia.bg

Програма за месец май на Център за кариерно развитие към СУ "Св. Климент Охридски"

Програма за месец май на Център за кариерно развитие към СУ "Св. Климент Охридски"

11 май (събота)

1. Публична лекция "Кариерни възможности в институциите на ЕС" 
Кога?
- от 11 часа
Къде? - в аудитория 292 в Северното крило на Ректората на Софийския университет.
Лекцията се осъществява от EU Careers със съдействието на ЦКР.
Лектори на събитието ще са:
Светослав Малинов - депутат в Европейския парламент (2009-2014)
Маргарет Тачева - Посланик на EU Careers за България

ИИКТ-БАН обявява стажантски практики по математика

ИИКТ-БАН, ул. "Акад. Г. Бончев" блок 25А обявява стажантски практики по математика с различни теми. За повече информация вижте тук:

Презентации и семинари, организирани от Кариерния център през 2012-2013гг.

Презентации и семинари, организирани от Кариерния център на ФМИ през 2012 – 2013 гг.
2012 г.
Октомври 2012 г.
5 октомври – Sqilline „Стажантски програми в разработката на мобилни приложения” 18.00 – 19.00
12 октомври – Mentormate Academy 18.00 – 19.00
14 октомври – Mentormate Academy 9.00 – 18.00
20 октомври – Mentormate Academy 9.00 – 18.00
27 октомври – Musala soft 9.00-18.00
30 октомври – SoundCloud "Какво всеки програмист трябва да знае..." 17.00 – 18.00
Ноември 2012 г.
6 ноември – Microsoft „Представяне на нови технологии – платформа за игри, Xbox 360 + Kinect, устройства с операционната система Windows 8 , устройства с операционната система Windows phone” 17.00 – 18.00

IT Dutch event - 21.01.2013

На 21.012013 г. холандското посолство в България и няколко холандски фирми с офиси в страната организират IT събитие. За повече информация вижте тук:
 

Анкета: Подбор на IT специалисти в България

 
Анкета
Подбор на IT специалисти в България

Уважаеми колеги,
все повече немски фирми се интересуват от българските IT специалисти и започват да развиват стратегии за подбор на персонал в България.
Аз съм студентка в университет Пфорцхайм в Германия и пиша в момента моята дипломна работа. Моята задача е да развия стратегия за подбор на персонал в България, за немски средно голями предприятия, които се интересуват от българските IT специалисти.

Caetano gaming обявява състезание със задачи по Java и Mobile.

Caetano gaming обявява състезание със задачи по Java и Mobile. За повече информация вежте тук: http://www.cayetanogaming.com/

Месечен бюлетин на JobTiger - Октомври 2012г.

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ:
„Дни на кариерата” в УНСС 2012, сектори: Финанси | Застраховане | Маркетинг и реклама | Обслужване на клиенти

На 21 ноември (сряда) 2012 г. във фоайето на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) – София ще се проведат „Дни на кариерата” в секторите: Финанси | Застраховане | Маркетинг и реклама | Обслужване на клиенти.

Този форум се провежда традиционно, но за първи път се организира в УНСС от JobTiger съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентски съвет при УНСС под патронажа на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев.

„Дни на кариерата” е събитие, даващо възможност на студентите да се срещнат с водещи компании, предлагащи стаж и работа в областта на финансите, застраховането, маркетинга и рекламата, и обслужване на клиенти.

ISTA 2012 Conference Invitation for Students

Покана за всички студенти за втората Национална конференция по автомaтизираното тестване на софтуерни продукти и системи - ISTA 2012. За повече информация вижте тук: /sites/default/files/files/ISTA%202012%20Invitation.jpg

VMware Bulgaria invites you to the Cloud Foundry Conference in Sofia on 12 November 2012

This November VMware is bringing to you an exciting Developer Event!
Cloud Foundry Open Tour is coming to Sofia!
This is a unique opportunity to: Learn how to boost your productivity with Cloud Foundry:
Cloud Foundry is an open-source Platform-as-a-Service, which allows you to deploy your applications instantly. You can use Cloud Foundry for development, testing and production. Get development tips on how to:
- DEPLOY and SCALE your applications within seconds on both the public and micro Cloud Foundry
- BUILD your in-house Platform-as-a-Service using open-source Cloud Foundry
- USE MySQL, MongoDB, Redis, Postgres, and RabbitMQ on Cloud Foundry
- Spring, Java, Ruby, Node.js, Python, PHP and other Cloud application development tips.

Инициативата "Човекът, който ме вдъхновява" на JobTiger търси новите будители!

Кои са лидерите на съвремието?
Инициативата „Човекът, който ме вдъхновява“ на JobTiger търси новите будители
Кои са лидерите с ново мислене, които имат желание и енергия да променят статуквото, да се борят без прекъсване, да подобряват собствени рекорди, да експериментират, да успяват, да въвеждат иновации, да преодоляват трудности и едновременно с това да увличат още хора след себе си? Кои са тези, които имат безспорен авторитет и положително въздействие върху своите общности, без да са били на кориците или екраните на водещите медии в България?
Отговори на тези въпроси може да даде всеки българин, който номинира своето вдъхновение в инициативата на JobTiger „Човекът, който ме вдъхновява“. В нея търсим новите българи с положителен образ и влияние в различни области от живота ни – образование, наука, изкуство, бизнес, спорт и т.н.
 

Europass 2005-2020: постижения и перспективи


European Centre for the Development of Vocational Training
 

BRIEFING NOTE
Europass 2005-2020: постижения и перспективи
Седем години след стартирането на Europass, милиони хора го използват, за да направят своите умения и квалификации по-ясно и лесно разбираеми в Европа
Ръстът на използване на Европас е впечатляващ (фигура 1). От неговото пускане през февруари 2005г. до края на март 2012г. са регистрирани повече от 48.6 милиона посещения на уеб сайта на Европас и 38 милиона Европас автобиография (CV) са били изтеглени или попълнени онлайн, което е около 15 000 на ден.
Статистиката показва, че са издадени повече от 300 000 документа Европас мобилност, за удостоверяване на опит, натрупан чрез работа или учене в други страни. Повече от 1.2 милиона езикови паспорти (самооценка на езиковите умения, използвайки стандартизирани нива) са били попълнени онлайн или изтеглени.
 

Конкурс за подбор на пост докторанти и млади учени за едномесечни обучения във високотехнологични научни комплекси и инфраструктури

Във връзка с изпълнение на проект по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001/3.3-05 „Наука и бизнес”, съфинансиран със средства от Европейския социален фонд, МОМН обявява:
Конкурс за подбор на пост докторанти и млади учени за едномесечни обучения във високотехнологични научни комплекси и инфраструктури.

Ексес Софтуер ще подкрепи клуб по web/game development от СУ

Ако се занимаваш с Web development и винаги си искал да разбереш с какво се сблъскват програмистите при правенето на уеб игри:
1) Основи клан заедно с твоите приятели по Game/Web development в Kosher.bg;
2) Кандидатствай за XS ментор, с когото да работитe по съвместно съгласувани с него проекти;
3) Стани нинджа-пчела !!!
Влез в Кошера!

 

Want to fuel entrepreneurs by creating great web applications?

Amazing and paid internship/job opportunity for web programmers is now open! Deadline for e‐mailing us a sample of code you
have written, application and CV is: 20.01.2012.
Пълният текст на обявата вижте ТУК
 

VMware - Cloud & Furious

VMware, the global leader in virtualization and cloud infrastructure, is looking for talented people to participate in a Java Cloud Foundry Programming Contest challenge - Cloud & Furious!
 

Участвайте във Втори кръг на CodeIT

Факултетът по Математика и Информатика е патрон на Втори кръг /СПРИНТ/ в конкурса по програмиране CodeIT. Кръгът ще се проведе на 20 ноември 2011г. и повече информация можете да намерите на www.codeit.bg

Syndicate content