Кариерен център

Факултет по математика и информатика

бул. Джеймс Баучер 5

тел. 02 / 8161 589

career@fmi.uni-sofia.bg

Atos Bulgaria Competency Center търси таланти за новата си стажантска програма

Кандидатите ще преминат през специален метод на подбор, а стажът ще бъде една година

София (България) 7 март, 2022 година – Atos Bulgaria Competency Center стартира новата си стажантска програма Atos StarShip 2022, която тази година се фокусира върху студенти, които са в последните курсове на своето обучение или такива, които току що са завършили бакалавърска степен. Програмата е платена и e едногодишна, като най-добре представилите се участници ще имат възможност да започнат постоянна работа в компанията.

Стажантската програма ще започне официално през април, като всеки стажант ще има свой ментор, който да се грижи за неговото въвеждане и обучение. Стажантите ще могат да се възползват както от гъвкавото работно време в компанията, така и от възможността за работа от вкъщи.

Областите, в които студентите ще могат да кандидатстват са - Advanced Technologies in Business (Big Data; DevOps; Mobile Applications), SAP Application Support, Finance & Operations, HR.

В сайта на компанията са публикувани всички отворени стажантски позиции, откъдето може и да се кандидатства >>> https://bit.ly/346204Q

Сред новостите в стажантската програма през тази година ще бъде начинът, по който ще бъдат избрани стажантите. След като бъдат одобрени по документи, кандидатите ще бъдат поканени да участват в т.нар. „център за оценка“ (assessment center). При този метод се използват различни техники, като ролеви игри, работа в група, решаване нa реални бизнес казуси и тяхното презентиране, за да се провери как участниците мислят, какви методи използват за решаване на дадена задача и т.н.

„През последните години адаптирахме всички процеси по подбор към дистанционния начин на работа, но въпреки това смятам, че контактът и комуникацията на живо остават най-верният компас в подбора, затова и решихме да изберем този подход при избора на стажанти. Смятам, че и за студентите това ще бъде много интересен процес – да поставят себе си в реална бизнес ситуация и да работят по конкретен казус“, допълва Наталия Йондова, HR Business Partner в компанията.

Освен да се учат от опитните IT и SAP консултанти на компанията, стажантите също ще могат да се възползват от максимален пакет социални придобивки. Сред тях са карта за спорт с преференциални условия, допълнителни дни отпуска, ваучери за храна, допълнително здравно осигуряване, инициативи за здравето и други.

Компанията постоянно развива своята политика за социални придобивки, които към момента вече са над 15. Най-новите сред тях са обучение по немски и френски език, както и абонамент за образователната платформа Уча.се, чрез която компанията подпомага образованието на децата на своите служители.

Atos Bulgaria Competency Center е сред водещите IТ компании у нас и е част от френския технологичен гигант Atos, който оперира в 71 страни. В България компанията предоставя ERP и дигитални решения в сферата на бързооборотните стоки, хранително-вкусовата промишленост, фармацията, банкoвите услуги и други. Сред най-големите клиенти на фирмата са Кока-Кола Хеленик Ботлинг Къмпани, Агрополихим, Сваровски и други.

Служителите в Atos Bulgaria Competency Center вече са над 500, а ролите, за които се търсят кадри са разнообразни - SAP консултанти, разработчици, програмисти, ръководители на проекти, ERP/CRM експерти, дейта инженери и други. Компанията е и сред най-добрите работодатели у нас – за трета поредна година тя е наградена с отличието Great Place to Work, което се присъжда след много обстойно вътрешно проучване на средата и практиките спрямо служителите във фирмата.

За Atos

Atos е глобален лидер в дигиталната трансформация със 109, 000 служители и годишни приходи от над 11 милиарда евро. Като европейска компания номер едно в облачните услуги, киберсигурността и High Performance Computing, групата предлага цялостни решения за всички индустрии в 71 страни. Като пионер в предлагането на продукти и услуги в помощ на декарбонизацията, дейността на Atos е насочена в осигуряването на сигурно и декарбонизирано дигитално бъдеще за своите клиенти. Atos SE (Societas Europaea) е  листната на Euronext в Париж и е в списъка на индексите CAC 40 ESG and Next 20 Paris Stock.

Ролята на Атос е да помага в изграждането на бъдещето на информационното пространство. Със своята експертиза и услуги, компанията подпомага развитието на знанието, образованието и научните изследвания, като използва мултикултурен подход и допринася за развитието на научно-техническите постижения. Групата позволява свободната работа и устойчивото развитие на нашето общество, клиентите и служителите ни по целия свят да живеят устойчиво, в защитено и сигурно информационно пространство.

За Atos Bulgaria Competency Center в България

Atos Bulgaria Competency Center предоставя IT решения и услуги за индустрията за производство и дистрибуция на бързооборотни стоки, както и за хранително-вкусовата промишленост. Компанията е сред лидерите предлагащи най-висок клас SAP решения за корпоративни клиенти. В портфолиото ѝ влизат клиенти като Кока-Кола Хеленик, Swarovski, Thysenkrupp, SEB и други.

За контакти:

Дебора Апостолова | debora.apostolova@atos.net

+359 895 480 040