Кариерен център

Факултет по математика и информатика

бул. Джеймс Баучер 5

тел. 02 / 8161 589

career@fmi.uni-sofia.bg

Посетете

лекции, курсове

FMI Club: Кариерно развитие в сввета на JavaScript

Кога: 18 юни 2024 г., 12:30 часа

Къде: Онлайн

Повече информация ТУК.

Какво е FMI Club? ФМИ Клуб събира студенти и алумни на най-големия факултет по математика и информатика в страната. Той е начална точка на много от водещите IT професионалисти в България. На ежемесечните срещи ще можете да се запознаете с някои от тях и да почерпите вдъхновение и опит, а освен това – да се срещнете с нов хора и да дискутирате интересни теми.

 

ПОКАНА за участие в Health HacK

Health HacK е организиран от AstraZeneca и DHI Cluster за студенти (3. до 6. курс) и докторанти 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Кога: В периода 31 май - 1 юни 2024 от 16:00 часа 

Къде: Офис на АстраЗенека България (бул. “Черни връх 51” , Office X)

Повече ТУК.

FMI Club: Стаж в IT индустрията: Как да избера правилния за мен стаж?

На събитието с Димитър Манчев ще си поговорим повече за това как да разберете, че сте готови да започнете стаж, с какви технологии да работите, как да намерите подходящ за вас стаж и още… Ще ви очакваме на 21 май от от 19.30 часа онлайн! 

Повече информация ТУК.

FMI Club: (Почти) приключих с университета. А сега на къде?

На събитието с Атанас Семерджиев ще си поговорим за първите стъпки към кариерния път, за поставянето на реалистични нагласи и очаквания, какво да правим на интервю за работа и още… 

Ще ви очакваме на 17-ти април от от 19.30 часа онлайн! За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://s.dev.bg/3TA0YDQ 

Повече тук

Лекция на тема „The Art Of Being A Rockstar Software Engineer" 

На 12 април 2024 г. от 18:00 часа в 325 на ФМИ, Дан Патрашку, Технически директор на международната софтуерна компания Amdaris, an Insight company, ще изнесе лекция на тема „The Art Of Being A Rockstar Software Engineer" или „Изкуството да бъдеш звезден софтуерен инженер“. 

Той ще разкаже:

"Майсторски клас: Техники за успешен кариерен старт"

Безплатният майсторски клас "Техники за успешен кариерен стартще се състой на 21 март 2024 г. от 10:30 часа онлайн в zoom, а гост-лектор ще е г-жа Добрияна Димитрова, Мениджър Обучения в HP Inc.
Страница за събитието с повече информация ще намерите тук.

FMI Club: Do’s and Dont’s в кариерния път – уменията и решенията, които са ключ за успех в кариерата в IT

На събитието с Христина Недкова ще си поговорим за някои ключови умения, необходими в кариерното развитие, съвети за избора на компания при търсене на работа, за определенято на цели за развитие и още…

Ще ви очакваме на 19-ти март от от 19.30 часа онлайн! За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://s.dev.bg/42SjQm1

Повече тук

Обучение от Chaos за програмиране за компютърна графика

Ако искате да се занимавате с програмиране за компютърна графика, кандидатствайте за безплатната онлайн академия Chaos Camp до 21 март. Най-добре представилите се участници, ще бъдат поканени да се присъединят към екипа на Chaos - компанията чиито продукти са наградени с технологични награди “Оскар” и “Еми” за принос към визуалните ефекти в киното. 

Chaos Camp накратко: 

SolveIT Cybersecurity - Възможност за кариерно развитие

eviden logo

Евиден организират второто издание на SolveIT Cybersecurity на 18 Април 2024. В това състезание участват студенти от различни университети в България, които имат интерес към IT сферата или киберсигурност. В състезанието, което е присъствено в офиса им в София, студенните ще се сблъскат с реалистични казуси от бизнес света и ще имат възможност да се срещнат с експерти от средата на киберсигурност. От фирмата предлагат различни награди, някои от които са възможност за стаж в Евиден.

Повече информация и кандидатстване ТУК.

Requirements Engineering for Modern Systems: The PEGS Approach", Bertrand Meyer, Constructor Institute, Schaffhausen, Switzerland

ABSTRACT
Quality requirements are one of the key to the success of software projects. Most developments today rely on primitive and incomplete forms of requirements, use cases and user stories, which cannot suffice.
The comprehensive approach presented in this talk considers four equally important areas for requirements - Project, Environment, Goals and System - and includes a standard plan for requirements documents, replacing the venerable but obsolete 1998 IEEE standard. It also reserves a place for a reasoned use of some formal elements.

FMI Club: Open Source as an Equalizer

На събитието с Минко Гечев ще си поговорим за това как допринасяйки към и учейки се от отворен код, можем да работим с едни от най-добрите специалисти в света и да направим промяна в глобален мащаб. Ще ви очакваме на 23-ти януари от от 19.30 часа онлайн! За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://s.dev.bg/3tyqPU1 

Повече информация тук.

SAP Събитие : Talk with SAP: Women in Tech

Предстои третото издание на виртуалното събитие, Talk with SAP: Women in Tech Vol.3 , което САП Лабс България организира на 04.12.2023 от 17:00ч.

Събитието е насочено за дами на всеки етап от тяхното кариерно развитие. 

Каква е идеята на събитието ?

4 дами от САП ще споделят опита, препятствията и успехите си в изграждането на личния си бранд.  

По време на виртуалната дискусия 4 жени от SAP Labs България ще споделят собствените си истории, кариерни профили и перспективи за развитие в сферата!

FMI Club: Mob Programming: Истинска работа в екип

На събитието с Цветан Цветанов ще си поговорим за това какво е Mob Programming, защо и как го правим, как помага за работата в екип, както и много други.

Ще ви очакваме на 21-ви ноември от от 19.30 часа онлайн! За да получите линк за събитието се регистрирайте тук: https://s.dev.bg/45Y4CM5 

Discover Experian Open Event

logo

Експирийн България се подготвя за второто издание на Discover Experian Open Event. Събитието ще се състои на 14 ноември, вторник, от 18:00 часа.  На събитието от фирмата ще разкажат повече за продуктите, които компанията разработва и процесите по които работи.

Лекция на Paysafe на тема: Multithreading nightmare: Rules which can help you to not make your Java multithreaded program a horror

Кога: 24 октомври 2023 г.

Къде: зала 325 на ФМИ от 18 часа

Лектор: Александър Цветанов, Principal Engineer

Bio: Hello, I am Alex. I am part of the IT industry for 8 years and have been at Paysafe for 5 years. My career started as an intern in CSC, after that I was part of Musala Soft and now I am part of the big Paysafe engineering department. My experience here started as a Senior Software Engineer, went trough Lead Software Engineer and now I am a Principal Software Engineer. My passion is clean code, AWS, Java, Spring and of course – multithreaded programming. Also, I am passionate to share my knowledge and help others to gather more knowledge and experience.

Agenda:

Лекция на Юбисофт на тема: Програмиране в света на видеоигрите - 17.10.2023

Заповядайте на отворената лекция на Юбисофт София и се запознайте с представители от студиото, създало и участвало в разработката на едни от най-популярните игри в световен мащаб. Научете повече за вълнуващия свят на създаването на видеоигри и се потопете в някои от предизвикателствата, през които са преминали Венелин Димитров и Ивайло Стоилов, започвайки със своите първи стъпки в програмирането. Научете още за етапите в гейм дев процеса и за ролята на различните екипи, участващи в него. На фокус в презентацията ще бъдат различните направления в програмирането в едно ААА гейм дев студио. След презентацията ще имате възможност да разговаряте с лекторите и да им зададете вашите въпроси.

Лекция на SEEBURGER - 10.10.2023

На 10.10.2023 г. в зала 325 на ФМИ от 18:00 часа ще се проведе лекция на тема: Live Hacking - DVWA and HackTheBox

Кратка анотация: 

В лекцията ще се разгледат 2 инструмента свързани с киберсигурността. Първият инструмент е DVWA (Damn Vulnerable Web Application), което представлява умишлено разработено уязвимо Web приложение с цел демонстриране на добре познати уязвимости, като XSS (cross-site scripting), SQL Injection, Command Injection... Тук ще реализираме основните атаки, демонстирайки горе упоментатите уязвимости.

Лекция от поредицата FMI Club - 17.10.2023

На събитието с Елена Ганчева ще си поговорим за това как да получим мечтаната първа работа, как да оцелеем през първия месец, как да открием ролевите си модели и да се вдъхновяваме от тях, както и много други. Повече тук.

Кога: 17.10.2023 г.

Къде: Онлайн